Bursa’da yıllık bin 500 makina üreten Akyapak Makine; üretiminin yüzde 80’inini ihraç ediyor. Makinalarının 6 kıtada 112 ülkede çalıştığını ifade eden Akyapak Yönetim Kurulu Başkanı Levent Akyapak “Metal işleme makinaları arasında sektörümüzün öncülerinden olmanın gururunu yaşıyoruz. Tabii ki bu gurur, Akyapak ailesinin omuzlarındaki yükü de artırıyor. Her geçen gün standartlarımızı yükselterek daha da başarılı projeler ortaya çıkarabilme arzusuyla çalışıyoruz. 1962 yılında başlayan yolculuğumuz muazzam bir tecrübeyle 32 bin metrekarelik kapalı alanda devam ediyor.” ifadelerini kullanıyor. 

İLAVE TESİS 8 BİN METREKARE

Akyapak, diğer yandan Akçalar Sanayi Bölgesi’nde üç farklı lokasyonda devam eden üretimine yeni yatırımıyla bir yenisini daha ekledi. Merkez üretim tesisinin yanında inşa edilen ve bu yıl devreye alınması planlanan ilave tesis 8 bin 100 metrekare kapalı alandan oluşuyor. Yeni yatırımlarıyla birlikte Ar-Ge merkezlerini de genişletmiş olacaklarına değinen Levent Akyapak “Mevcut üç tesisimizde üretimimiz devam ederken, sektörümüzde elde ettiğimiz tecrübelerimizi yeni binamızın yapımında en iyi şekilde değerlendirdiğimizi söyleyebilirim. Zaman zaman yaşamış olduğumuz üretim alanı sorunlarını yeni tesis ile birlikte sıfıra yakın minimize edeceğiz. Yeni fabrika yatırımımızla üretim ve ihracatımızı artıracağız. Akyapak Makine olarak cari açığın azalmasına destek olup ülkemiz ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz.” şeklinde konuştu. 

“AKYAPAK TEKNOLOJİSİNİ TÜRKİYE’DEN DÜNYAYA TAŞIYORUZ”

Büyük ve zorlu malzemeler için Akyapak makinalarının en ideal çözüm ulduğunu ifade eden Levent Akyapak, teknolojik yatırımlar da gerçekleştirdiklerini söyledi. Ar-Ge departmanı ve HEB-1000 profili zor yoldan (kılıcına) kıvıran hidrolik profil kıvırma makinası APK 1000 modelinin sektörde bugüne dek yapılmış en büyük hidrolik profil kıvırma makinaları olduğunun da altını çizdi. Metal bükmenin yanında delme, kesme ve kaynak çözümleri sunduklarını da anlatan Levent Akyapak “Makinalarımız enerji, inşaat, otomotiv, denizcilik, havacılık, ısıtma-soğutma, petrokimya, savunma sanayi gibi çok geniş bir alanda uygulamalar ve çözümler sunuyor. Bununla beraber CNC profil ve plaka delme, kesme ve markalama makinalarında da Türkiye’de öncüyüz. Akyapak olarak Türkiye teknolojisini dünyaya taşıyoruz. Üretim kapsamımıza aldığımız kaynak çözümleri ile de metal işleme alanında çok geniş bir yelpazede tecrübemizi gösteriyoruz. Kaynak çözümlerimiz ile kaynak işlerinin daha hızlı ve kolayca yapılmasını sağlayan kolon bom, kaynak pozisyonerleri ve çeviriciler üretiyoruz.” vurgusunu yaptı.

TAMPA STOKLU ÇALIŞIYOR

“Profil makinaları alanında hem dünyanın hem de Türkiye’nin en büyüğü olan silindir ve profil bükme makinalarını ürettik.” diyen Levent Akyapak, üretime katma değer katmaya ve Ar-Ge tarafında da ilkleri yapmaya devam edeceklerini söyledi: “Yatırım konusunda yalnızca Türkiye’de sınırlı kalmadık. Amerika ve Rusya gibi bölgelerdeki satış ve servis ağını iyileştirmek için Akyapak USA ve AkyapakRussia’da kadrolarımızı güçlendirdik. Özelikle Amerika yapılanmamız için Tampa’da bin 500 metrekarelik geniş bir alanda showroom kurduk. Burada tüm makinalarımız stoklu bir şekilde yapılandırıldı.” dedi.

“AMERİKA VE RUSYA ÜZERİNDEN YENİ PAZARLARA ADIM ATACAĞIZ”

Markaları ve kaliteli ürünleriyle birlikte satış ve servis taleplerine hızlı yanıt vererek rekabet güçlerini gösterdiklerine işaret eden Levent Akyapak, son olarak şunları kaydetti: “Kullanıcılarımızın ürünlerimize yönelik ifade ettikleri çok olumlu dönüşler var. Amerika gibi teknolojinin merkezinde, kullanıcımız çelik konstrüksiyon hattımızın kalitesinden, teknolojisinden o kadar memnun kalıyor ki, ‘Makina zaten bir harika’ ifadesini kullanıyor. Elbette ki bu durum yıllarını makina sektörüne vermiş bir iş adamı olarak tüm Türk makinacıları adına beni gururlandırıyor. Tüm bunlarla birlikte Amerika için fuarlara katılım ve yerinde pazar araştırmalarıyla, pazara uzun vadeli bir bakış açısı ile yaklaştığımızı söyleyebilirim.” Rusya pazarına yönelik de değerlendirmelerde bulunan Levent Akyapak “Hem coğrafi yakınlığı hem de uzun vadeli ticari ağımızla Rusya pazarında sanayinin göstereceği yapısal gelişimde yerimizi almak istiyoruz. Amerika ve Rusya üzerinden yeni ülke pazarlarına ihracat gerçekleştirecek adımlar atmaya devam edeceğiz. Öte yandan ihracat pazarlarımızı çeşitlendirmek amacıyla çalışmalar yürütüyoruz.” şeklinde konuşuyor.