Kanca El Aletleri IT Direktörü Hulusi Bodrumlu, yaklaşık 1 yıllık başvuru ve denetim süreçlerinin neticesinde "Turquality Marka Programı"na kabul edilmelerinin önemini anlattı.

***

Turquality ülkemizin küresel marka olabilecek firmalarını teşvik etmeyi amaçlamış, T.C. Ticaret Bakanlığı tarafından yürütülen, dünyada da benzeri az görülen bir destek programıdır.

Program, Türk firmalarının üretimden pazarlamaya, oradan da satış sonrası hizmetlerine kadar tüm süreçlerini kapsayacak şekilde yönetimsel bilgi birikimi, kurumsallaşma ve dijitalleşme gelişimlerine katkı vermektedir.

YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK

Kanca El Aletleri ve Dövme Çelik AŞ olarak, 2021 senesinde başladığımız ve yaklaşık 1 yıl süren başvuru ve denetim süreçleri sonunda geçen hafta "Turquality Marka Programı"na kabul edildik.

KANCA’nın cirosunun yüzde 50'den fazlası doğrudan, yüzde 25 üzerindeki kısmı ise dolaylı ihracattan oluşmaktadır. Diğer bir deyişle yüzde 80 civarındaki ürünlerimiz ihracat pazarlarıyla buluşmaktadır. Sürdürülebilir bir büyüme hedefinin, 56 yıllık geçmişi olan firmamızın A-Z'ye tüm departmanlarda topyekûn bir değişimle, kurumsallaşma ile sağlanabileceğini öngörmekteyiz. 

Programın, firmaları dünya markası olmaya hazırlayan önemli bir araç olması nedeniyle, bizi hem otomotiv dövme parçalarda hem de el aletleri tarafında “küresel marka” olma hedefimize kısa sürede ulaştıracağı inancındayız.

ABD ve Almanya’da bulunan şirketlerimiz sayesinde hem otomotiv hem de el aletleri sektörlerinde müşterilerimize "yerel” bir oyuncu gibi hizmet verebilmekteyiz. Turquality programı kapsamındaki desteklerin, 5 kıtada 155 ülkeye ulaşan ürünlerimizle “küresel marka” olma yolundaki stratejilerimize önemli katkı sağlayacağını görüyoruz.

Kanca olarak kurumsallaşma, dijitalleşme ve Sanayi 4.0'a çok önem vermekteyiz.

Turquality;

  • Ar-Ge,
  • Tedarik Süreci,
  • Satınalma,
  • İK 

gibi hemen hemen tüm departmanlarımızda süreçlerimizi tekrar gözden geçirme ve yeniden şekillendirme imkanını vermektedir. Önemli hedeflerimiz içinde yer alan uluslararası rekabetçiliğimizi yükseltmek ve yüksek katma değerli, sistem parçaları üretmek stratejilerimize de katkı verecektir. 

1990'lı yıllarda koyduğumuz uluslararası bir marka olma hedefimizin devamı olarak, “küresel marka” olabilme yönündeki gerekli değişimi, Turquality gibi denenmiş ve Türkiye’ye katkısı kanıtlanmış bir programla elde edeceğimize güçlü şekilde inanmaktayız.