Junker, ön imalatı yapılmış veya dökülmüş rotor çiftleri için ayrı işleme adımlarını tek bir makinada birleştirir. JUMAT 6L 40-30 üzerinde komple işleme, üretken olmayan zamanlar kısaltır, çalışma iş yükünü azaltır, kaliteyi artırır ve son ürünün verimliliğini artırır.

Rotor çiftlerinin uygulama alanları hava ve gaz kompresörleri, genleştiriciler, vakum ve sıvı pompalarında bulunabilir. Yenilikçi JUMAT 6L 40-30 ile 200 ila 650 mm uzunluğunda ve dönüş çapı maksimum 190 mm olan rotorlar işlenebilir. 

Rotor taşlama makinası iş parçalarını işler, ölçer ve hedef geometriden sapmaları dengeler ve hepsi tek bir makinada. Ortaya çıkan tekrarlama doğruluğu, rotor çiftlerinin birbirleriyle mükemmel şekilde eşleştiği anlamına gelir. Taşlama işlemleri, profilin kaba taşlanması, QUICKPOINT işleminde dış çapın ve düz omuzların taşlanması ve daha sonra vida profilinin bitiş taşlamasından oluşur. 

Ek bir seçenek olarak, taşlama sonrası iş parçasını aynı bağlamada fırçalamak mümkündür. QUICKPOINT ve profil taşlama için taşlama kafalarına otomatik, dinamik balanslama sistemi ve yakınlaşma sensör sistemi entegre edilmiştir. Sofistike çalışma konsepti ve oldukça stabil makina gövdesi gibi tipik JUNKER kalite özellikleri de yeni makina konseptinde bulunabilir. 

Tam otomatik takım alet değiştirici sayesinde 20 farklı takım alet ve bağımsız veri yönetimi de dahil olmak üzere, makina operatörünün kurulum işlemi sırasında ilişkili soğutma ve yıkama nozullarını kapsayacak şekilde profil taşlama takımlarını manuel olarak kurması veya kaldırması gerekmez. 

3D TARAMA ÖLÇÜM YÖNTEMİNE DAYANIYOR

Makina konsepti, 3D tarama ölçüm yöntemine dayanmaktadır. Harici bir ölçüm makinası olmadan düzeltmeleri algılayan ve işleme parametrelerini sadece bir çalışma adımında optimize eden donanımla birlikte gelir. Nihai sonuç, uygulamada şu anda +/- 3 µm olan profil doğrulukları ile önemli ölçüde daha iyi taşlama sonuçlarına yol açan kararlı, bağımsız bir kapalı işlemdir. 

Dahası, makina önceden bir dizi simülasyon yürütebilir, örneğin bileme yolu ve ilgili elmas disk geometrisi ve taşlama taşı profillerindeki değişikliklerin iş parçası üzerindeki etkisi gibi.. 

Şimdiye kadar kullanılan taşlama işlemlerinde, bir iş parçasının profili ve eğimi bir geçişten sonra bir ölçüm makinasında ölçülmek zorundaydı. Daha sonra protokolü temelinde belirlenen düzeltmeler

okunur, işlenecek iş parçasını tekrardan işlenir. Bu işlem, istenen sonuç elde edilene kadar tekrarlanır. JUNKER makinasının gereksiz kıldığı oldukça maliyetli ve zaman alıcı bir işlemdir. 

DAHA HIZLI TAŞLAMA

Öte yandan, firmanın yeni profil tarama işlemi ile, ölçme ve düzeltme adımlarının tek bir bağlama işleminde gerçekleştirilmesi, taşlamayı önemli oranda daha hızlı hale getirir.

Buna ek olarak, seramik bağlı CBN taşlama taşı bu doğrultuda uygun şekilde bilendiğinde ve iş parçasının yeniden bağlama işlemi gerektirmeden tekrar taşlayarak değerli zamandan tasarruf edebilirsiniz.

Degradeleri doğrudan makinada tarayarak, münferit olukların dairesellik, giriş ve çıkış hatalarını telafi eder ve düzeltir.

DAHİLİ YÜKLEME PORTALI 

Makina konsepti, makina içindeki pürüzsüz iş parçası tutuşunu ve bitmiş parçaların makina dışına aktarılmasını ele alan tamamen entegre, dahili bir yükleme portalı ile tamamlanmaktadır. Portal yükleyici, hızlı açılan bağlantı elemanı kullanılarak az bir çabayla yeni bir iş parçası konfigürasyonuna dönüştürülebilir.

JUAT 6L 40-30 ekonomik bir komple işlemeyi en yüksek doğrulukla sağlar.