ARBAK Grubu’nun amiral gemisi olan Tibet Makina A.Ş.’nin kurucusu, duayen sanayici Temuçin Arbak, 1970 yılında kurduğu şirketteki hisselerini dört torununa eşit oranlarda devrederek örnek bir karara imza attı. Enerji ve savunma sanayide yüksek mühendislik ürünü ekipmanların üretiminde uzmanlaşan şirket, üçüncü kuşağın yönetimde yer almasıyla birlikte hızlı büyüme trendini sürdürülebilir kılmayı hedefliyor. 

"EN BÜYÜK HAYALİM GERÇEK OLDU"

Firmanın yönetimini 2000 yılında oğlu Tibet Arbak ve kızı Şölen Egemen’e devretmesinin ardından Yönetim Kurulu Başkanı olarak icracı olmayan bir görev aldığını ifade eden Temuçin Arbak, Türk sanayisine 52 yıldır hizmet veren şirketlerinin yönetiminde başarılı olan oğlu ve kızından sonra dört torununun da yönetimde yer almasından büyük mutluluk ve heyecan duyduğunu söyledi.

BEYAZ EŞYA ÜRETİCİLERİNE MİLLİ ÇİP BEYAZ EŞYA ÜRETİCİLERİNE MİLLİ ÇİP

Temuçin Arbak, torunlarının şirketlerine değer katacak olmasının en büyük hayali olduğunu ve bunun gerçekleştiğini ifade ederek, "Torunlarım Ayda Arbak, Can Egemen, Deniz Egemen ve Temuçin Kartal Arbak’ın şirketimize değer katacak olması en büyük hayalimdi ve bu hayalim gerçek oldu. Hayatımın en mutlu gününü yaşıyorum. Ailemizin üçüncü kuşak temsilcilerinin de tıpkı ikinci kuşak gibi şirketimizi çok daha büyük başarılara taşıyacağına eminim." dedi.

"TÜRK SANAYİSİNE DEĞER KATMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Tibet Makina Genel Müdürü Tibet Arbak ise, 52 yıllık milli bir şirket olarak Türk ekonomisine yüksek katma değerli ürünler üreterek katkıda bulunmayı sürdüreceklerini kaydetti. 

Tibet Arbak, hızla tamamladıkları kurumsallaşma süreçleri ile Türkiye’deki aile şirketlerinde çok az görülen bir karar aldıklarını vurgulayarak "Üçüncü kuşağın enerjisi ile savunma ve enerji sektörlerinde Türk sanayisine değer katmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

SAVUNMA VE ENERJİDE DÜNYA DEVLERİNİN STRATEJİK PARTNERİ 

Savunma sanayinde ürettiği taret rulman ve dişlilerinde dünyada kendi lisansı ve patenti bulunan nadir şirketlerden biri olan Tibet Makina, Savunma ve Havacılık Kümesi (SAHA) içerisinde pek çok savunma sanayi firmasının stratejik ortakları arasında yer alıyor.

Enerji sektöründe ise rüzgar enerji santrallerinin kilit önem taşıyan ekipmanlarından olan döner tabla dişilileri ve rulmanlarını üreten şirket, bu alanda da dünyanın sayılı santral üreticilerinin tedarikçileri arasında bulunuyor.

Faaliyetlerini 1998'den beri Menemen'deki fabrikasında sürdüren firma, üretiminin yarıya yakınını 17 farklı ülkeye ihraç ediyor.