İstanbul’un büyük ulaşım projelerinin de içinde olduğu Türkiye’nin en gözde projelerinde tercih edilmenin gururunu yaşadıklarını vurgulayan Otis Türkiye Genel Müdürü Özgür Aren “Sadece Türkiye’de değil, dünyanın dört bir yanına asansör üretip ihraç ediyoruz. Kalitemizin Türkiye’nin büyük projelerinde de kabul görmesi bizi onurlandırıyor.” dedi. OTİS’in yılda 2 bin adet asansör ve yürüyen merdiven/yol kapasitesi ile bulunduğu bölgede önemli bir üretim üssü olarak konumlandığını vurgulayan Aren “Otis Türkiye, üretimden sağladığı net 294.3 milyon liralık satışla, İstanbul Sanayi Odası’nın en büyükler listesine girmeyi başardı. Böylece sektördeki liderliğimiz de bir kez daha tescilledi.” şeklinde konuştu. Özgür Aren şöyle devam etti: 

NEW YORK’TAKİ GÖKDELENİN ASANSÖRÜNÜ TÜRKİYE’DEN GÖNDERDİK: “Enerji tüketimini azaltıp performansını artırdığımız sistemler tüm dünyada takdir görüyor. Üretimin yüzde 25’ini ihraç ediyoruz. Dünya devi Otis’in Avrupa’daki en önemli üç üretim üssünden biri haline geldik. Türkiye’deki üretim gücümüzü daha da artırıp, ülkemizi dünyanın önemli asansör üssü haline getirmeyi hedefliyoruz. Başta Avrupa ve Orta Doğu ülkeleri olmak üzere ABD ve Avustralya’ya, yüksek bina, ağır yük ve özel tasarım asansörler ihraç eden Otis Türkiye olarak, Çin’e dahi asansör üretip ihraç ediyoruz. Örnek vermem gerekirse, İtalya’nın en yüksek gökdelen projesi Citylife Tower’ın yüksek hızlı asansörlerini Otis Türkiye olarak biz ürettik. Dünyanın en görkemli yapılarından Sidney Opera Evi’nin asansörleri Otis Türkiye tarafından yenilendi. Asansör teknolojisi ve mühendisliğinin merkezi konumunda bulunan ABD’ye yüksek hızda asansörler ihraç ettik. New York’ta, bugün 45 katlı bir otelin asansörlerini Türkiye’de üretmekle gurur duyuyoruz.

TÜRKİYE’NİN EN HIZLI ASANSÖRÜNÜ ÜRETTİK: Bugün asansör sektörünün lideri olarak, binalardaki ulaşımı hızlandırıp kullanıcıya vakit kazandırıyoruz. 1 saniyede 8 metre kat ederek ‘Türkiye’nin en hızlı asansörü’ unvanını elde eden asansörlerimizle ilklere imza atmanın gururunu yaşıyoruz. ‘Double Deck’ (Çift Katlı) sistemi ile yoğun binalarda kullanıcıya vakit kazandırıyor, ‘CompassPlus’ (Akıllı Yolcu Yönlendirme) sistemiyle de uzun asansör kuyruğuna son veriyoruz. Yaptığımız her işe geleceği düşünerek sürdürülebilir yaklaşmak bizim en baştan verdiğimiz bir taahhüt. Enerji tasarrufu sağlamak için kullandığımız formüllerin birer yansıması olan ‘Gen2’, ‘ReGen’, ‘Gen2 Switch’ ve ‘CompassPlus’ adlı ürün ve sistemlerimizle fark yaratmaya devam ediyoruz.

OTIS Türkiye, 8-10 Kasım tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek “TRANSİST İstanbul Ulaşım Kongresi ve Fuarı”nda sektörün lideri olarak yer alacak. Türkiye’deki büyük konut projeleri, alışveriş, iş, kültür ve eğlence merkezlerinin yanı sıra havalimanı ve metro gibi insan trafiğinin yoğun olduğu yapılara özel çözümler sunan OTIS yeni ürünleri ve projeleriyle, TRANSİST’te en çok ilgi görecek firmalardan biri olacak.