DENER MAKİNE’DEN SEKTÖRE BİR YENİLİK DAHA DENER MAKİNE’DEN SEKTÖRE BİR YENİLİK DAHA

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB), mevcut pazarlarını geliştirmek ve yeni pazarlar edinmek hedefiyle çalışmalarını hızlandırırken, bu kapsamda son olarak "Kereste-Palet UR-GE Projesi" çerçevesinde 6-8 Haziran 2022 tarihlerinde İsrail’e ticaret heyeti programı düzenlendi.

8 TÜRK FİRMASI KATILDI, 68 B2B İŞ GÖRÜŞMESİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Düzenlenen ticaret heyeti kapsamındaki B2B firma eşleştirme faaliyetinde, İsrail’in sektörde önde gelen birçok firması ile heyet katılımcısı Türk firmalar toplamda 68 karşılıklı iş görüşmesi gerçekleştirdi.

Benzer şekilde Türk heyeti, İsrail Ticaret Odaları Konfederasyonu’nu ziyaret ederek Türk kereste palet sektörünün tanıtımını yaptı. Ziyarette ayrıca, AKAMİB ile İsrail Ticaret Odaları Konfederasyonu arasındaki olası iş birlikleriyle ilgili görüşmeler de gerçekleştirildi.

Ziyarete UR-GE kümesinde bulunan Demirağlar, İntertim, Kavasoğulları, Oryap, Taya, Yalçınlar, Yeni Oluşum ve Yılmazlar olmak üzere toplam 8 Türk firması katılım sağladı.

EN BAŞARILI ÜÇÜNCÜ PAZAR KONUMUNDA

İsrail, Türkiye geneli mobilya, kağıt ve orman ürünleri ihracatında önemli bir yere sahip. Ocak-Mayıs 2022 döneminde bu ülkeye yapılan sektör ihracatı 209,3 milyon dolar olarak kaydedildi. Ülke, Türkiye’nin sektör dış satımından ise yüzde 6,3’lük pay aldı.

İsrail, AKAMİB’in ihraç pazarları arasında da en başarılı üçüncü pazar konumunda bulunuyor. Birlik, yılın ilk 5 ayında ülkeye 24 milyon dolardan fazla dış satıma imza attı. Bu dış satımla beraber, İsrail’in AKAMİB’in toplam ihracatından aldığı pay yüzde 6,2 olarak gerçekleşti.