İş makinaları sektörü, dört yıllık aranın ardından Antalya'da düzenlenecek KOMATEK Uluslararası İş ve İnşaat Makine, Teknoloji ve Aletleri İhtisas Fuarı'nda bir araya gelecek.

20 BİN KİŞİNİN ZİYARETİNE AÇIK OLACAK

Türkiye’nin hitap ettiği ticari coğrafyanın en önemli iş ve inşaat makineleri fuarı olma özelliğine sahip fuar, 1990 senesinden bu yana her iki yılda bir olmak üzere ziyaretçilerine 15 kez kapılarını açtı. Son olarak 2017 yılında Ankara'da gerçekleştirilen fuar, bu yıl 9-13 Mart 2022 tarihlerinde Antalya ANFAŞ Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek.

KOMATEK 2022 Fuarı, 17 bin metrekaresi açık, 8 bin metrekaresi kapalı olmak üzere toplamda 25 bin metrekareden oluşan net stant alanı ve 200’den fazla katılımcı firma ile 20 bin kişinin ziyaretine açık olacak.

ÖNCÜ DERNEKLER TARAFINDAN DESTEKLENİYOR

İstif Makinaları Distribütörleri ve İmalatçıları Derneği (İSDER) ve Türkiye İş Makineleri Distribütörleri ve İmalatçıları Birliği (İMDER) ana destekçileri olarak fuara destek verecekler.

Ayrıca Türkiye Makina Federasyonu (MAKFED), Makina İmalatçıları Birliği (MİB) kurumları ile beraber OSTİM Organize Sanayi Bölgesi, İŞİM İş ve İnşaat Makineleri Kümelenmesi, Araç ve Araç Üstü Ekipman ve İş Makinaları Üreticileri Birliği Derneği (ARÜSDER), Personel Yükseltici Platform İşletmeci İmalatçı ve Distribütörleri Derneği (PLATFORMDER) ve Ağır Yük Kaldırma ve Taşımacılar Derneği (AKT) gibi sektörün önde gelen dernekleri tarafından destekleniyor.

YABANCI FİRMA TEMSİLCİLERİ DE KATILIM SAĞLAYACAK

Ticaret Bakanlığı'nın bu yıl için belirlediği 20 uluslararası desteklenecek fuarlar listesinde yer alan KOMATEK, Bakanlığın Yurtdışı Alım Heyeti Organizasyonu olanağına da hak kazandı.

Ticaret Bakanlığı tarafından  Alım Heyeti programının düzenleneceği ve bu kapsamda yabancı firma temsilcilerinin de fuara katılacakları bildirildi.

NAKAMURA- TOME’NİN YENİ CNC TEZGAHI TÜRKİYE’DE NAKAMURA- TOME’NİN YENİ CNC TEZGAHI TÜRKİYE’DE

Fuar hakkında detaylı bilgiye fuarın web sitesi üzerinden ulaşabiliyor. Fuarı ziyaret etmek isteyenler ise kayıt yaptırarak sıra beklemeden ücretsiz katılım sağlayabilecek.