Borusan Grup bünyesinde yer alan Borusan Mannesmann, iş güvenliği ile ilgili standartların gelişmesine destek veren British Safety Council tarafından "64. Uluslararası İş Güvenliği Ödülleri"nde ödül almaya hak kazandı.

KATEGORİSİNDE ÖDÜL ALAN AVRUPA'NIN TEK ÇELİK BORU ÜRETİCİSİ OLDU

Çalışan ve iş yeri sağlığı ve güvenliğini odağına alan üretim süreçleriyle dikkat çeken Borusan Mannesmann, 2022 yılı sonuçları doğrultusunda İSG alanında en yüksek derece olan "Distinction" kategorisinde ödülün sahibi oldu.

Şirket, söz konusu başarıyla beraber "Distinction" kategorisinde ödül alan Avrupa’nın tek çelik boru üreticisi olma başarısını da gösterdi.

"SIFIR KAZA HEDEFİYLE ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDİYORUZ"

Borusan Mannesmann İnsan, Kurumsal Gelişim, Çevre ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı Nihan Alhan, firma olarak bütün paydaşları için daha güvenli ve sağlıklı çalışma ortamları oluşturabilmek hedefiyle çalıştıklarını ve İSG politikalarını da "Sıfır Kaza" hedefi doğrultusunda belirlediklerini dile getirdi.

HEDEF SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİNDE FARK YARATMAK HEDEF SAVUNMA VE HAVACILIK SANAYİNDE FARK YARATMAK

"Firma olarak İSG ile ilgili tüm kanunlar, yönetmelikler ve diğer mevzuat hükümlerine uyuyor, sürdürülebilirlik alanında sektörün öncü kurumu olarak da doğaya zarar vermeyecek sistemler ve uygulamalarla atık yönetimini sağlıyoruz." diyen Alhan, Yeşil Mutabakat kapsamında tesislerindeki karbon salınımlarını azaltıyor, döngüsel su kullanımı, ürünlerinin ekolojik ayak izinin takibi gibi konularda çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirtti.

Sürdürülebilirlik faaliyetleri çerçevesinde en kıymetli varlıkları olan çalışanlarına daha güvenli ve sağlıklı bir iş ortamı sunmak için 32 sistemden meydana gelen İSG Kültürel Gelişim Programı’nı uyguladıklarını kaydeden Alhan, "Davranış Odaklı Gözlem ve Geri Bildirim Sistemi (B’Dost), yapay zeka ile görüntü işleme teknolojisi, işe alım süreçlerinde uygulanan İSG Kişilik Envanteri, interaktif operatör yetkilendirme eğitimleri gibi uygulamalardan oluşan İSG Kültürel Gelişim Programı ile çalışma ortamımızdaki güvenliğimizi en üst seviyelere çıkarmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"İNOVATİF DİJİTAL UYGULMALARIMIZLA BULAŞ RİSKİNİ MİNİMİZE EDİYORUZ" 

Pandemi sürecinde “Sağlık Olsun” uygulaması ile üretim tesislerinde Covid-19 bulaş riskini en aza indirgediklerini vurgulayan Alhan, şöyle devam etti:

"Yenilikçi dijital uygulamamız ‘Sağlık Olsun’ ile çalışanlarımızın sağlık durumunu yakından takip ederek pandemi sürecini en iyi şekilde yönettik. Bugün de pandemi tedbirlerimizi sıkı olarak sürdürmeye devam ediyoruz. Tüm Borusan Mannesmanlılar için en güvenli ve sağlıklı çalışma alanları oluşturmayı, ‘Sıfır Kaza’ stratejimiz doğrultusunda sürdüreceğiz. Bu doğrultuda dünyanın alanında en saygın kurumlarından British Safety Council tarafından Uluslararası İş Güvenliği Ödülü’ne layık görülmek, İSG konusunda doğru uygulamalara imza attığımızı tasdik ediyor."