Günümüzde teknoloji, elektrik ve elektronik alanında yaşanan gelişmeler, kaynak makinasında kullanılan parçaların küçülmesini sağladı. Kaynak jeneratörlerindeki gibi doğru akım ile kaynak mümkün oluyor.

İnverter kaynak makinası dendiğinde akıllara hem doğru akım hem de taşınabilen kaynak makinaları geliyor.

Daha az elektrik harcayan, tesisat maliyeti daha ucuz olan inverter kaynak makinaları birçok avantaja sahiptir.

Doğru akım ile çalışıldığında, düşük akım şiddetlerinde kararlı bir ark rahatlıkla oluşturulabiliyor ve düşük akımla çalışılabildiği için, ince çaplı elektrotlar ile küçük kesitli parçaların kaynağı rahatlıkla gerçekleştirilebiliyor.

Kısa ark boylarında çalışılabilir ve sıçramalar daha az yaşanıyor. Daha kompakt ve hafif makinalar olduğu için zor koşullarda, çalışılması güç yerlerde işlemi kolaylaştırıyor.

Ayrıca uzmanlar makinanın uzun ömürlü ve güvenli çalışması için birtakım hususlara dikkat edilmesi gerekliliğinin altını çiziyor.

Makinanın temiz hava akımı olan bir ortamda çalıştırılması, makinanın üzerinin herhangi bir malzemeyle örtülü olmaması, sudan ve nemde uzak tutulması, yetkisiz kişilerin bir müdahalede bulunmaması, kullanım kılavuzunun okunması ve iş önlüğü giyilmesiyle maske takılması önemli noktalar arasında yer alıyor.