Temsa, Türk mühendislerinin geliştirdiği ve Adana'da bulunan tesislerinde üretilen elektrikli şehir içi otobüsü MD9 electriCITY'nin ilk ihracatını İsveç'e gerçekleştirdi.

İsveç'e doğru yola çıkan araçların, önümüzdeki günlerde İsveç'in ikinci büyük şehri Göteborg yakınlarındaki Öckerö bölgesine ulaşarak kısa sürede trafikte aktif olarak kullanılması bekleniyor.

Öckerö Belediyesi'nin toplu taşıma faaliyetlerinde kullanılacak elektrikli otobüsler, toplamda bin araçlık filosuyla bölgenin yerel operatörlerinden Connect Bus'a satışı gerçekleştirildi.

"YENİ BAŞARI HİKAYESİNİN İLK ADIMIDIR"

Geçtiğimiz günlerde sona eren hisse devriyle birlikte şirkette yeni bir sürecin başladığını dile getiren Sabancı Holding Sanayi Grup Başkanı ve TEMSA Yönetim Kurulu Başkanı Cevdet Alemdar, İsveç'e gerçekleştirdikleri ihracata yönelik şu açıklamalarda bulundu:

"Sabancı Holding ve PPF Group ortaklığında, Temsa'nın özellikle küresel pazarlarda çok daha güçlü bir yapıya kavuşacağı bir döneme girmiş bulunuyoruz. Söz konusu ihracat hamlesini de 50 yılı aşkın süredir Türk sanayisine hizmet sunan Temsa'nın yazacağı yeni başarı hikayesinin ilk adımı olarak görüyoruz. Türk mühendisliğinin ürünü olan Temsa markalı elektrikli araçları İsveç'te yollarda görmek büyük memnuniyet kaynağı." 

Söz konusu ihracatın Temsa'nın yanı sıra Türkiye ekonomisi ve sanayisi adına da önemli bir adım ve dönüm noktası olduğunu ifade eden Alemdar, ilk elektrikli araç ihracatının İsveç'e yapılmasının önemini vurgulayarak, ülkenin dünyada karbon emisyonunun azaltılmasıyla ilgili aktif çalışan, elektrikli araçlar konusunda en çok bilgi birikime sahip ülkelerden biri olduğuna dikkat çekti.

"TOPLU TAŞIMANIN GELECEĞİ ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA"

Temsa CEO'su Tolga Kaan Doğancıoğlu ise, seri üretime hazır hale getirdikleri Avenue Electron ve Avenue EV model elektrikli araçlarla, bu alanda müşterilerine farklı alternatif modeller sunabilen dünyadaki nadir üreticilerden olduklarını söyledi.

Dünyada toplu taşımanın geleceğinin elektrikli araçlar odağında şekillendiğini kaydeden Doğancıoğlu, "Biz de bu gelecekte oyun kurucu şirketlerden olmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Yeni organizasyon yapımızın da verdiği kuvvet ve heyecanla, özellikle global arenade çok daha büyük başarılara imza atacağımız bir döneme giriyoruz. Gerçekleştirdiğimiz ihracatımızla da yeni dönemin ilk adımını atmış olduk." dedi. 

Doğancıoğlu ayrıca, önümüzdeki günlerde ihracat adetlerini daha yüksek adetlere çıkarmayı hedeflediklerini de sözlerine ekledi. (AA)