Pandemi nedeniyle 2020 senesinde gerçekleştirilemeyen 30. Uluslararası İstanbul Plastik Endüstrisi Fuarı Plast Eurasia İstanbul 2021, bu sene uzun bir aranın ardından 1-4 Aralık 2021 tarihleri arasında İstanbul’da gerçekleştirildi.

KOCAER ÇELİK KAPASİTE ARTIŞ YATIRIMINI TAMAMLADI KOCAER ÇELİK KAPASİTE ARTIŞ YATIRIMINI TAMAMLADI

İKİLİ İŞ GÖRÜŞMELERİ YAPILDI

Fuarla eş zamanlı, T.C. Ticaret Bakanlığı koordinasyonunda ve İKMİB organizasyonunda düzenlenen alım heyeti kapsamında Türk plastik sektörü, Bulgaristan, Cezayir, Kosova ve Şili'den katılan firma temsilcileri ile bir araya gelerek ikili iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Ayrıca alım heyeti Türk firmaların standlarını ziyaret ederek iş birliği görüşmelerinde bulundu.

Fuara katılan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, İKMİB Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi Tayfun Demir, İKMİB Denetim Kurulu Üyeleri Halil Gökhan Can ve Erkan Aydın, PLASFED Başkanı Ömer Karadeniz ve PAGDER Başkanı Selçuk Gülsün katılımcı firmaları ziyaret ederek, başarılar diledi.

"SEKTÖRÜMÜZÜN İHRACATI YÜZDE 43,12 ARTIŞ GÖSTERDİ"

Plastik piyasasının en önemli fuarlarından olan Plast Eurasia İstanbul'un 30 senedir sektörü global platformda buluşturan ve Avrupa’nın her sene düzenlenen en büyük plastik endüstrisi fuarı olduğunu söyleyen İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, sözlerine şöyle devam etti:

“Pandemi dolayısı ile geçen sene gerçekleştirilemeyen fuarın bu sene 30’uncusu uzun bir aranın ardından sektörü fiziki olarak tekrar bir araya getirdi. Fuarın katılımcı firmalarımıza en yeni, en son teknolojileri yakından görme fırsatı sunduğuna, yeni iş birlikleri için önemli bir başlangıç olduğuna inanıyoruz. Biz de İKMİB olarak fuar kapsamında alım heyeti düzenleyerek sektörümüzün ihracatına yönelik potansiyel ülkelerden getirdiğimiz alıcılar ile Türk plastik sektörümüzü buluşturduk. Bu yıl fuarın açılışını TİM Başkanımız Sayın İsmail Gülle ile beraber gerçekleştirdik. Fuarda plastik piyasasında faaliyette bulunan İKMİB üyesi 137 ihracatçı firmamız katılımcı olarak yer aldı. İKMİB Yönetim Kurulu Muhasip Üyemiz Sayın Tayfun Demir, İKMİB Denetim Kurulu Üyemiz Sayın Halil Gökhan Can, PLASFED Başkanı Sayın Ömer Karadeniz ve PAGDER Başkanı Sayın Selçuk Gülsün ile beraber katılımcı firmalarımızı ziyaret ettik. Plastik sektörü, kimya sektörümüzün 16 alt sektörü arasında, en çok ihracat gerçekleştiren sektör olarak ilk sırada yer almakta. Bu yıl Ocak-Kasım döneminde gerçekleştirmiş olan plastikler ve mamulleri ihracatı 8,14 milyar dolara ulaştı. Geçen yıl aynı döneme kıyasla sektör ihracatı yüzde 43,12 arttı. Önümüzdeki dönemde de sektörümüzün performansının artarak devam edeceğini öngörüyoruz.”