Özgün tasarım ve uygulama aşamalarında mühendislik, sonrasında ise teknik destek hizmeti verebilen, ihtiyaca uygun dinamik çözümler sunabilen CNC kontrol sistemi üreticileriyle yakın işbirliği içinde çalışmak, yenilikçi makina üreticileri için bir ayrıcalıktır.

Yenilikçi özel makinelerin gerektirebileceği ve standart bir CNC kullanılarak yapılamayan kontrol sistemi işlemlerini gerçekleştirebilmek için kullanılacak kontrol ünitesinin birçok aşamada açık sistem mimarisine sahip olması gerekir. Gerek özel kontrol döngüleri, gerekse özel kullanıcı, proses ve ekipman arayüzleri oluşturma aşamalarında bu tür kontrol ünitelerinin arkasında, makine imalatçılarına mühendislik desteği verebilecek teknik ekiplerin olması ayrıca önem taşımaktadır. 

Hız ve hassas senkronizasyona ihtiyaç duyan, bir markaya bağlı kalmaksızın farklı teknolojilerdeki ürünlerin ve işlevlerin bir arada desteklenmesine izin verebilen, hidrolik silindir ve elektrik motorlarının bir arada bulunduğu makinalar için en ideali yine açık mimariye sahip kontrol çözümleridir.

BİLKO tarafından üretilen LYNCA - CNC, isteğe göre uyarlanmış çözümlere ihtiyaç duyan makinalar için idealdir. Farklı makinaların hidrolik ve elektrik eksenlerini, talep edilen enterpolasyon algoritmalarını kullanarak bir arada kontrol eder. Harici ekipmanların da kolayca entegre edilebildiği özel kontrol döngülerini işleyebilen paralel proseslere sahiptir. Öte yandan bu tür özel prosesler için WEB tabanlı özel kullanıcı arayüzleri geliştirme aygıtları da sunar. Bu gibi birçok modern fonksiyonlarıyla LYNCA - CNC, OEM uygulamalarda, az sayıda fakat devamlı imalatı olan makinaların kontrol sistemleri için ideal bir çözüm oluşturmaktadır. Diğer birçok kontrol ünitesinde bulunmayan dahili basit CAD/CAM fonksiyonlarını da içerdiği için hızlı programlama ve otomatik kod üretimi mümkündür.

LYNCA - CNC, BİLKO'nun AR-GE departmanında geliştirdiği yerli bir ürün olarak, gerek yakın ve ileri uygulama mühendisliği, gerekse etkin teknik servis destekleriyle makina imalatçılarının özel projelerini gerçekleştirmelerine imkan sağlamakta ve ivme kazandırmaktadır.

http://www.bilko-automation.com/tr-TR/AnaSayfa