Türkiye ve Avrasya Bölgesi’nde kendi alanında dünyanın ikinci büyük fuarı olma özelliğini taşıyan 13. Uluslararası Ekmek, Pasta Makineleri, Dondurma, Çikolata ve Teknolojileri Fuarı (IBAKTECH), bugün itibarıyla kapılarını ziyaretçilerine açtı. 

Messe Stuttgart Ares Fuarcılık tarafından organize edilen, İstanbul Fuar Merkezi İFM’de düzenlenen fuarın uzak ülkeleri Türkiye’ye çekmesi bekleniyor.

YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK

SERGİ ALANININ YANI SIRA WORKSHOP'LAR DİKKAT ÇEKİYOR

Fuarın açılışı, Messe Stuttgart  Başkanı Roland Bleinroth, Messe Stuttgart Başkanı Stefan Lohnert, GIDABİL Başkanı Mehmet Çetin Duruk, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, Messe Stuttgart Başkan Yardımcısı Bernhard Müller, Messe Stuttgart Ares Genel Müdür Ufuk Altıntop, IBAKTECH Kurucusu Hakan Gençoğlu'nun kurdele kesim töreniyle yapıldı.

Standlarda güncel teknolojiye sahip pasta, ekmek ve çikolata makinaları yer alırken, workshop'larla da ziyaretçilere yönelik etkinlikler gerçekleştiriliyor.

İHRACATI ARTIRMA STRATEJİSİYLE DÜZENLENİYOR

Sektör ile ilgili ambalaj makinalarından hamur makinalarına, çikolatacılık ekipmanlarından ekmek pasta katkı maddeleri ve dekor malzemelerine kadar birçok teknolojik ürün fuar kapsamında sergileniyor.

Toplam 27 bin metre kareye sahip alanda 300’ün üzerinde katılımcının tek çatı altında bir araya geldiği IBAKTECH Fuarı'nı, bu sene 80 binden fazla kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Ticaret Bakanlığı’nın uzak ülkelere yönelik ihracatı artırma stratejileri doğrultusunda düzenlenen fuara; fuara; Güney Afrika, Nijerya, Kongo, Togo, Etiyopya, Nepal, Hindistan, Çin. Bangladeş, Peru, Bolivya, Uruguay, Fransız Guyanası, Arjantin gibi pek çok ülkeden ziyaret sağlanıyor.

13 MART'A KADAR DEVAM EDECEK

Fuarın uzak ülkelerden gelen ziyaretçiler ile önemli iş birlikleri kurulmasında da önemli bir platform oluşturması öngörülüyor.

10 Mart'ta başlayan fuar, 13 Mart'a kadar ziyaret edilebilecek.