Azak Takım Teknolojileri A.Ş 2018 yılında, ağır haddecilik firmasından gelen tecrübe ve birikimlerinin neticesinde, pazar ihtiyacının gözlemlenmesi ile kurulmuş bir firmadır. Firma, kesici takımlar sektöründe faaliyetlerini sürdürecek olup; öncelikli Türkiye, sonrasında dünya pazarında gerçek bir pazar payı sahibi olma hedefiyle yolunda ilerliyor.

Kesici takım alanında ihtisaslaşmaya nasıl karar verdiniz? Üretiminizden bahseder misiniz?
Özellikle küresel olarak pazar incelendiğinde kesici takımlar HSS dairesel testere üretiminde tedarikçi firma sayısının az olması, Türkiye’de böyle bir kapsamda üretimin olmaması, hem ürünlerin termin süresi açısından hem fiyat noktasında bir tekelleşme durumunu oluşturuyor. Bu durumdan en çok son kullanıcılar ve ara satıcılar olumsuz etkileniyor. Bizler bu ürünlerin son kullanıcıları olarak üç yıllık bir ön araştırmanın neticesinde bu işe adım atmaya karar verdik ve bu yolda kararlı bir şekilde ilerliyoruz. Tüm prosesleri kendi içerisinde barındıran fabrikamız Kocaeli Dilovası, Makina İhtisas Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan 40 dönüm arazimiz içerisinde kurulumuna devam etmektedir. İlk üretimlerimize 2018 yılının son çeyreğinde başlamayı planlıyoruz. 

Hangi sektörlerle yoğun olarak çalışmayı hedefliyorsunuz? Tersaneler özelinde ne tip çözümler sunuyorsunuz?
Bizim kesici takımlar konusunda ilk olarak hedefimiz boru ve profil kesimi amacıyla kullanılan, yüksek hız çeliği olarak adlandırılan HSS dairesel testerelerinin üretimini sağlamaktır. Tabi bunu bütün prosesleri ile birlikte kendi bünyemizde yapacağız. HSS dairesel testerelerin üretimi sırasında gerçekleşmesi gereken lazer kesim, ısıl işlem tesisi, temperleme, yüzey taşlama-honlama, diş, göbek ve pim deliklerinin açılması, kaplama ve son olarak bu işlemlerin laboratuvar şartlarında kalite kontrolü ile ambalajlanarak sevkiyata hazır hale getirilmesi işlemleri tamamıyla şirketimiz bünyesinde gerçekleştirilecektir. Bu sebeple sektörel bazlı, boru-profil üretimi olan ve bu ürünleri şekillendirilmesi, boyutlandırılması ihtiyacının doğduğu bütün sektörlerde (otomotiv, mobilya, iskele-inşaat, tersanecilik, ağır sanayi) pazar payımız vardır. 

Haberin devamı ST Makina Dergisi'nin Ağustos 2018 sayısında