DMG Mori, HAIMER, WTO, Lang Technik, NX, Vericut’un partnerliğinde düzenlenecek Horn Teknoloji Günü 2018; 29 Kasım, Perşembe günü düzenlenecek. Sumitomo Elektric Hardmetal Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bahadır Öge ve DMG Mori Satış Direktörü Yüksel Öktem’in açılış konuşmalarını yapacağı etkinlikte; önce kesici geometrisi ve kesme üzerindeki etkiler konuşulacak. Kesme demolarının izlenmesinin ardından CNC tornada broş ile diş açma ve bununla ilgili demo izlenecek. Verilecek öğle yemeğinin ardından dairesel enterpolasyon ile kanal frezeleme ve CNC tornalarda dişli işleme teknolojisi katılımcılara anlatılacak. Son olarak operasyona özel çözümlerin de aktarılacağı etkinlik, soruların cevaplanmasının ardından son bulacak.

“TÜRKİYE’Yİ ZİYARET EDİN VE FARK YARATAN KESİCİ TAKIM TEKNOLOJİLERİMİZİ DENEYİMLEYİN”
Etkinlik hakkında açıklama yapan Sumitomo Elektric Hardmetal Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bahadır Öge “HORN Teknoloji Günü Türkiye’yi ziyaret edin ve fark yaratan kesici takım teknolojilerimizi deneyimleyin. Dört farklı uygulama odaklı seminerlerimizde, yüksek performanslı takım sistemlerimiz hakkında bilgiler vereceğiz. Birlikte ve diyalog içerisinde inovasyonu ilerletiyoruz.” dedi.
Sumitomo Electric Hardmetal torna, freze, delme ve diğer talaşlı imalat uygulamaları için yüksek performanslı kesme aletleri alanında dünya çapında Japonya menşeili bir üreticidir. Sumitomo proaktif araştırma ve geliştirme programı ile kesici malzemeler, talaş kırıcı ve kaplama teknolojileri üzerine odaklanır ve sürdürülebilir bir şekilde yeni ürünlerin geliştirilmesini sağlar. Sumitomo Electric Hardmetal, 1897 yılında Japonya’da 400 yıllık geçmişi olan Sumitomo Electric Grup bünyesinde kurulmuştur. Sumi Sertmetal Tic. ve San. Ltd. Şti. olarak hizmet veren marka 2018 itibariyle Türkiye’de beşinci yılını tamamladı ve altıncı yıla adım attı.

“KATKI SAĞLADIĞIMIZ İÇİN MEMNUNUZ”
DMG Mori Satış Direktörü Yüksel Öktem ise HORN Teknoloji Günü için böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan memnun olduklarını, düzenlenecek organizasyonun hem ülkemize hem de sanayiye katkı sağlamasını temenni ettiğini belirtti.
Türkiye’deki yapılanmasına 2002 yılında şu anki Genel Müdürleri Fatih Girit ile başlayan organizasyon, markaların birleşmesinden sonra DMG MORI markasıyla Türkiye’deki büyümesini arttırarak devam ediyor. Geniş ürün gamıyla İstanbul merkezli çalışmalarını sürdüren marka savunma sanayi, havacılık, otomotiv, kalıpçılık, genel imalat ve medikal sektörlerine yoğunlaşmış durumda.