Türkiye’de elektrikli araçların şarj altyapısını oluşturmak amacıyla önemli bir adım atan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, girişimcilerin hızlı şarj istasyonu yatırımı yapmasını sağlamak adına “Elektrikli Araçlar İçin Hızlı Şarj İstasyonları Hibe Programı”nı başlattı.

300 MİLYON TL BÜTÇELİ PROGRAM BAŞVURUYA AÇILDI

Togg'un şarj altyapısına de destek olacak programa ilişkin sosyal medya hesabından bir değerlendirme yapan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, elektrikli araçlar için gerekli olan altyapıyı Türkiye'ye kazandırmada noktasındaki kararlılıklarını ifade ederek "Türkiye’nin 1.560 farklı noktasına yüksek hızlı şarj istasyonları kurulması için 300 milyon TL bütçeli hibe programını başvuruya açtık. Yatırımcılarımıza hayırlı olsun!" mesajını paylaştı.

Söz konusu araçlarda hedeflenen hızlı yaygınlaşmanın sağlanabilmesi için, hızlı şarj altyapısının tüm bölgelerde minimum düzeye ulaşması kilit öneme sahip. Gelecek senelerde araç stokunun büyümesi ile bağlantılı olarak şarj istasyonlarının sayısında da hızlı bir artış olması gerekiyor.

15 HAZİRAN'A KADAR BAŞVURU YAPILABİLECEK

Bu kapsamda başlatılan destek programı ile hızlı şarj istasyonu kurulumuna hibe verilecek. Toplam bütçesi 300 milyon TL olan hibe desteğiyle Türkiye çapında toplam bin 560 noktada hızlı şarj istasyonu kurulumu sağlanacak.

Yatırımcılar, programdan istasyon başına 250 bin TL'ye kadar yararlanabilirken, yerli malı olan ünitelere ilave yüzde 20 destek verilecek.

GNC MAKİNA 2024 YILINDA HEDEF BÜYÜTTÜ GNC MAKİNA 2024 YILINDA HEDEF BÜYÜTTÜ

Katılmak isteyen yatırımcılar, 15 Haziran 2022 tarihine kadar sarjdestek web sitesi üzerinden programa başvuruda bulunabilecek. (AA)