CES İleri Kompozit ve Savunma Teknolojileri’nin hedeflediği 50 milyon dolarlık yatırımın 27 milyon dolarlık kısmını tamamladığını dile getiren Açık Grup Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Hande Özay Yağcı “Yatırımlarımızın kalan kısmını da 2019 yılsonuna kadar tamamlamayı planlıyoruz. CES’i Açık Grup olarak 2012 yılında satın aldık. CES şu anda 2016 yılından beri Anadolu Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan 20 bin metrekarelik üretim tesisinde havacılık, ileri kompozit ve savunma sanayine hizmet veren global bir şirket. Bir yıl önce CES Bilim, Teknoloji ve Sanayi Bakanlığı tarafından Ar-Ge merkezi ilan edildi. Balistik kişisel ve araç koruma alanlarında ciddi yatırımlarımız devam ediyor. Havacılık ve savunma sanayinde sertifikasyonlar çok önemli ve CES’in tüm sertifikasyonlarını tamamlamamız 5-6 yıl sürdü. Airbus, Sikorsky, Leonardo gibi dünya çapındaki müşterilerimize en üst seviyede hizmet veriyoruz. Türkiye’deki en yüksek kapasiteli ileri kompozit teknolojileri imalat tesisine sahip olan CES, aynı zamanda Milli ve NATO Gizli Tesis Güvenlik Belgesi ve Üretim İzin Belgesi’ne de sahip.” dedi.

“HELİKOPTERİN TABAN ZIRHINI BİZ YAPIYORUZ”

Yağcı, CES İleri Kompozit ve Savunma Teknolojileri’nin, Güney Afrika menşeli global küresel havacılık savunma şirketlerinden Paramount Group ile önemli bir iş birliğine imza atarak FLASH (Helikopterler için Çok Maksatlı Silah, Sensör ve Koruma Sistemi) projesine dahil olduğunu söyledi. Proje kapsamında silahlandırılan helikopterin taban zırhlandırılmasının CES üstlendiğine vurgu yapan Yağcı, “Bu önemli uluslararası projenin bir parçası olarak Türkiye’nin savunma sanayindeki başarısını perçinledi” dedi.

“YENİ ŞİRKETLER ALARAK BÜYÜMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Yüksel Açık’ın sahibi olduğu Açık Grubu faaliyet gösterdiği alanlarda Ar-Ge’ye yatırım yapan yenilikçi ve inovasyon odaklı bir şirketler grubu olarak tanımlayan Yağcı “Açık Grubu olarak 6 şirketimizle yeni yatırımlara açık bir şekilde teknolojiyi merkezimizde tutuyoruz. Gelecek dönemde de şirketlerimize yeni yatırımlar yaparak ve yeni şirket satın alımlarıyla büyümeyi hedefliyoruz. Kurulduğumuz günden bugüne her yıl yüzde 30 büyüdük. Kurulduğumuz dönemde 10 olan çalışan sayımızı bugün bin 100’e ulaştırdık.” şeklinde konuştu.