Altınay Teknoloji Grubu, 16 Şubat’ta gerçekleştirilen Teknopark İstanbul 2. Etap Açılış Töreni’nde yeni projelerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve üst düzey yetkililere tanıtımını gerçekleştirdi.

Altınay Teknoloji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Altınay ve Genel Müdür M. Emin İlkmen tarafından havacılık alanında geliştirilen insansız kargo aracı Albatros ve Salan ile birlikte F16 ve F35 jet uçakları için geliştirilen ve üretiminin tamamlandığı mühimmat bırakan sistem teknolojileri anlatıldı. 

Projelerin iş geliştirme ekibinin de hazır bulunduğu törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, SSB Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve İTO Başkanı Şekip Avdagiç ile üst düzey yetkililer katıldı.

“KARARLILIKLA ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

Altınay Teknoloji Grubu’nda konuya ilişkin yapılan açıklamada, savunma sanayiinde kullanılmak üzere üretilen ürün ve hayata geçirilen projelerle Türkiye’nin gelişmesi için ortaklaşa çalışmaya kararlılıkla devam edileceği ifade edildi.

Tanıtımı gerçekleştirilen projeler, Türkiye’nin gelişmesi ve savunma sanayideki millileşme konusunda örnek bir model teşkil ediyor.