Bu yıl 100. yıl dönümünü hassas kesici takımlar üreticisi Walter AG, pazardaki zorluklara kurum kültürünün 100 yıllık temelini oluşturan yeniliklerle cevap veriyor ve müşterileri için belirgin bir katma değer yaratmak adına sürekli olarak yeni hassas takımlar, prosesler ve dijital çözümler üzerinde çalışıyor. 

İNOVASYONLAR VE KÜRESELLEŞME 

Bir gövde ve altı kesme kenarlı değiştirilebilir kesici uçlardan meydana gelen yüzey frezeleme sistemi Wendelnovex benzeri büyük öneme sahip yenilikler, 1960'larda firmaya Almanya'nın dışında da başarılar getirdi. 

Firma kurucusunun torunu Franco Mambretti, 1965’te devir aldığı şirket yöneticiliği sonrasında 1967'de Viyana'da açtığı satış ofisiyle birlikte şirketin küreselleştirme hareketini başlatmış oldu. 

DEMİR PERDE’NİN YIKILMASI AVANTAJ SAĞLADI

Söz konusu stratejik kararın ardından firma büyümekte olan global piyasayı rakiplerine bırakmamak adına 1970'lerde hızlı bir hamle yaparak İngiltere, Fransa, Hollanda ve Belçika'da şubeler açtı. Firma, 1980'li yıllarda birçok şirket satın alımına ve ortaklıklara imza atarak büyük önem arz eden Amerika piyasasına açıldı. Ayrıca Sovyetler Birliği pazarına giriş için de ilk adımlar atıldı ancak 1989'da Demir Perde'nin yıkılmasından sonra Walter bundan fayda sağlayabildi. Firma, 1994'ten itibaren ise Çin ve Asya ekonomik bölgesiyle birlikte önemli bir bölgeye daha açılmış oldu. Burada çok sayıda kendisine ait satış şirketleri kurdu. 

Günümüzde firma, dünya çapında 10 farklı lokasyonda üretim yapıyor ve 80'i aşkın ülkedeki müşterilerine ürün sevk ediyor.

STRATEJİSİNİN MERKEZİNDE DİJİTAL DÖNÜŞÜM VAR

Küreselleşmenin yanı sıra 1980'li yıllar başka bir merkezi stratejik kararı da beraberinde getirdi. Walter yönetimi, talaşlı imalat sektöründe yaşanan değişikliklere proaktif tepki vermeye karar verdi. Elektronik kumanda edilen metal işleme tezgahlarının sağladığı başarıyla birlikte, işleme prosesinin tamamı müşterilerin gözünde daha büyük önem kazandı. 

Firmanın bu alandaki başarısının kanıtlarından biri de şirket bünyesinde geliştirilen ilk NC kumandalı (1976) ve ilk CNC kumandalı (1994) taşlama tezgahı Helitronic Power oldu. Walter 1989'da Takım Veri Yönetimi TDM (Tool Data Management) ile ilk yazılım tabanlı takım verileri işleme sistemlerinden birini piyasaya sundu. TDM, firmanın bugün Walter Multiply markası altında sunduğu komple takım yönetimi ve lojistik çözümleri de dahil gelecekteki pek çok yeniliğin temelini oluşturuyor. 

Dijital dönüşüm ise, yaklaşık 30 yıldır Walter stratejisinin merkezinde yer alıyor.

TEKNOLOJİ VE SEKTÖR TRENDLERİNİ YAKALAMAK

Otomotiv ve havacılık endüstrilerinde daha hafif yapılı iş parçaları ve yüksek alaşımlı malzemeler gitgide daha fazla kullanılmaktadır. Yüksek ısı alaşımı, titanyum veya alüminyum özel mekanik ve termal özelliklerle karakterize edilir, bu nedenle klasik takımlar ile işlenmeleri zordur. Ayrıca, talaşlı imalatta yüksek verimliliğe ek olarak, daha uzun takım ömürleri ve daha düşük üretim maliyetleri gibi müşteri beklentilerinin baskısı da gittikçe artıyor. Firma, pazardaki zorluklara kurum kültürünün 100 yıllık temelini oluşturan yeniliklerle cevap veriyor ve müşterileri için belirgin bir katma değer yaratmak adına sürekli olarak yeni hassas takımlar, prosesler ve dijital çözümler üzerinde çalışıyor.

Richard Walter bizzat ölçüm yapıyor. Dünya piyasası ve komple çözümler konsepti, kuruluş yıllarında Richard Walter için yabancı konulardı. Fakat yenilikçilik ve müşterilerin ihtiyaçlarına en yakın çözümü sunma felsefesi şirketin başarılı olması için o zaman da odak noktasıydı. 
 

KESME MALZEMESİ GELİŞTİRME: TALAŞLI İMALATTA BÜYÜK POTANSİYEL

Walter, farklı ürün alanları için kapsamlı geliştirme departmanları kurmuştur. Yaklaşık 20 çalışan, kesme malzemelerin mekanik ardıl işlemeleri ve kaplamalar konusunda teknolojik trendler ve yenilikçi çözümler ile ilgili çalışmalar yapıyor. 

Firma 2001 yılının başlarında, sektörde ilk çift renk kaplamalı Tiger·tec® değiştirilebilir kesici uçları çıkartarak müşterilerin üretkenliklerini büyük ölçüde artırmalarını imkan verdi. Walter 2017 yılında, başka bir inovasyon ve performans sıçraması yaptı ve Tiger·tec® Gold kesme malzemesi ile yeni bir kesici uç neslinin temelini attı. Uçlar, aşınmaya karşı çok dayanıklı TiAlN katmanlı bir CVD kaplama ile üretiliyor. Bu kaplama Walter tarafından geliştirilen düşük basınç yöntemiyle (ULP/CVD) uygulanır ve deformasyon, tarak tipi çatlaklar ve oksitlenme gibi tipik aşınma şekillerini çok büyük ölçüde azaltıyor.

Kullanıcılar, daha uzun takım ömürlerinden, daha yüksek proses güvenilirliğinden ve daha yüksek verimlilikten yararlanıyor.