Lincoln Electric Türkiye, zorlu kaynak uygulamalarında güçlü ve dayanıklı, yerli tasarıma sahip yeni multi-proses kaynak makinası SuperMIG 355’i pazara sunuyor.

HANGİ SEKTÖRLERDE KULLANILIYOR?

Otomotiv, metal mobilya üretimi, gemicilik, basınçlı kap üretimi ve çelik imalat sektörlerinde kullanılmak üzere tamamen yerli teknolojiyle üretilen yeni makina, genel imalat ve inşaatlarda kullanılan düşük karbonlu yapı çeliklerinin yüksek kaliteli kaynağında başarılı ve iyi bir sonuç veriyor.

SuperMIG 355, 0.8 – 1.2 mm çelik teller ve 1.2 mm özlü teller ile kesintisiz kaynak yaparak kusursuz görüntüye sahip kaynak dikişleri elde edilmesini sağlıyor. Makina ayrıca, CO2 gazı ile sıçrama sorunu olmadan kaynak yapmaya imkan veriyor ve dayanıklı tasarımı sayesinde ağır çalışma koşullarında kaynak yapmayı sorun olmaktan çıkarıyor. Ürün 3 yıl garantiyle sunuluyor.

GAZ HARCAMALARINDA TASARRUF OLANAĞI

SuperMIG 355’in sahip olduğu sinerjik mod ile tel sürme ünitesi üzerinden sadece tel sürme hızını ayarlamak yeterli oluyor voltaj değeri ise makina tarafından kendiliğinden sağlanıyor. Hafıza kaydetme ve çağırma özelliği kaynak parametrelerini kaydetme, geri çağırma gibi hafıza özellikleri sunan SuperMIG 355’in hafızasına dört adet program alınabiliyor.

POLAT MAKİNA’DAN 1 MİLYON EURO’YU AŞKIN YATIRIM POLAT MAKİNA’DAN 1 MİLYON EURO’YU AŞKIN YATIRIM

Düzgün bir kaynak başlangıcı ve bitişi için ilk gaz - son gaz süreleri ayarlanabiliyor ve aynı zamanda gaz sarfiyatında tasarruf sağlanıyor.

ARK KUVVETİ İLE YAPIŞMAYI VE KESİKLİĞİ ÖNLÜYOR 

Ark Force (Ark Kuvveti) özelliği sayesinde kaynak elektrodunun iş parçasına yapışması veya arkta kesiklik yaşanmasının önüne geçiliyor. Makina bulunan "hot start" özelliği, kirli veya paslı parçalar üzerinde kaynak yaparken ve örtüsü nemli elektrodlar kullanılırken karşılaşılan ark tutuşma sorununun yaşanmasını engelliyor.

Kaynak gerilimini kaynak akımına göre ayarlıyor ve tamamlayıcı nitelikteki ilgili dalga biçimi kontrol devresinden de yararlanarak farklı tel çaplarına göre ayar gerçekleştirilebiliyor. Az cüruf bırakması, iyi kaynak yüzeyi ve daha yüksek verimlilik sağlaması ile kaynak akımı, kaynak gerilimi ve dinamik özelliklerin iyi bir biçimde ve düzgün olarak ayarlanmasına imkan vermesi de makinanın ayrışan özellikleri arasında öne çıkıyor.