SEMIKRON ve Danfoss Silicon Power, güç yarı iletken modüllerine odaklanan güç elektroniği alanında uzmanlaşmış bir ortak girişim kurmak amacıyla adım attı.

YEŞİL ENERJİYE GEÇİŞİN MERKEZİ SAĞLAYICISI OLACAK

Söz konusu birleşme, yeşil büyümenin ve daha sürdürülebilir, enerji açısından verimli ve karbon nötr bir geleceğin yolunu açarak, bu çerçevede yeni yatırımlara odaklanacak.

İki firmanın ortaklığı, yeşil enerjiye geçişin merkezi sağlayıcısı olacak.

"BEŞ YILDA İKİYE KATLAYACAK YETKİNLİK VE TEKNOLOJİLERE SAHİBİZ"

Ortaklık hakkında görüşlerini paylaşan Danfoss Başkanı ve CEO'su Kim Fausing, birleşmenin güçlü, uzun vadeli bir ortaklık olduğunu ve güç modülü paketleme, inovasyon ve müşteri uygulama uzmanlığında 90 yılı geçen birleşik teknoloji liderliğinin temelinde yükseldiğini belirtti. 

Yeşil geçişe imkan veren elektrifikasyon sayesinde ortaklığın müşteriler tarafından tercih edilen karbonsuzlaştırma ortağı olmayı hedeflediklerini kaydeden Kim Fausing, "Beş yılda işimizi ikiye katlayacak tutkuya, yetkinliklere ve teknolojilere sahibiz” diye konuştu.

GNC MAKİNA 2024 YILINDA HEDEF BÜYÜTTÜ GNC MAKİNA 2024 YILINDA HEDEF BÜYÜTTÜ

"EN GÜÇLÜ OYUNCULARDAN BİRİ OLMAK ÜZERE KONUMLANDIK"

Anlaşmayı heyecan verici bir an olarak tanımlayan SEMIKRON CEO'su Karl-Heinz Gaubatz ise, iki firmanın birbirlerini tamamlayan varlıklar, kuvvetli bir ekip ve paylaşılan değerlerle eşsiz bir uyum içinde olduğunu belirlediklerini söyledi.

Karl-Heinz Gaubatz, "SEMIKRON'un birinci sınıf güç modülleri ve sistemlerinin geliştirilmesinde 70 yıldan fazla deneyimi ile yarı iletken teknolojisinin öncüsü olarak uzmanlığını, Danfoss Silicon Power ve Danfoss Group'un gücü, yenilikçiliği ve hızlı operasyonları ile birleştirerek güç elektroniğinde en güçlü oyunculardan biri olmak için en uygun şekilde konumlandık." ifadelerini kullandı.

ÇOĞUNLUK HİSSEDARI DANFOSS OLACAK

SEMIKRON-Danfoss, endüstriyel ve yenilenebilir güç modülü uygulamalarında güçlü ana faaliyet alanını geliştirecek ve otomotiv güç modüllerinde lider bir konumu hedeflemek için bu ortaklığı kullanacak.

Ortaklık, trendi belirlemenin yanında endüstriyel ve otomotiv uygulamalarında teknoloji değişimini Silisyum Karbür çözümlerine yönlendirecek. Yeni kurulan ortak girişimde, SEMIKRON'un mevcut sahibi-aileleri ve Danfoss Grubu'na ait olacak ve çoğunluk hissedarı Danfoss olacak.