Talaşlı imalat sanayi oyuncularından GNC Makina’nın Türkiye’de distribütörlüğünü üstlendiği Tayvan menşeli Victor Taichung, robotların görev aldığı ve büyük bölümü karanlık fabrika konseptiyle faaliyet gösteren yeni üretim tesisi ile uluslararası alanda üç önemli ödüle layık görüldü.

ABD, FRANSA VE İTALYA'DAN ÖDÜL ALDI

Üretim sektörüne katkı sağlayan, dev makinaları geliştirip tasarlayan ‘Victor Taichung, Tayvan’ın Taichung şehrinde konumlanan ve 63 bin 767 metrekare alana kurulu yeni fabrikasıyla üç ödülün birden sahibi oldu.

ABD'den "Muse Design Awards 2021 Platinum", İtalya’dan "A’ Design Awards 2021 Bronz" ve Fransa’dan "Paris Design Awards 2021 Silver" ödüllerine layık görülen Tayvanlı firma, böylece üretim sektöründe kendisine duyulan güveni de artırmış oldu.

Firmanın tüm dünya distribütörleri arasında satış lideri olan distribütörü GNC Makina da, söz konusu ödüllerle prestijini ve güvenini artırmış oldu.

İşlevselliği, teknik, sosyal ve estetik özellikleri ile ödül alan yapının ‘’Yeşil Bina Markalı’’ kaplama sistemi bulunuyor. 

Yapıda COE-E cam kullanılırken, gömülü boru sistemi tercih edildiği bildirildi.

Ayrıca rüzgar yönlendirmenin olduğu, karbon ayak izinin korunduğu, TVOC ile formaldehit içermeyen yapının dış cephesinde ise doğal taş yani granit kullanıldığı belirtildi.

ROBOTLARLA İNSANSIZ ÜRETİM GERÇEKLEŞTİRİYOR

Büyük bir bölümünün karanlık fabrika (insansız, robotlu üretim) olarak faaliyet gösterdiği fabrikada, kaplama sistemindeki boşluksuz ve düşük su emme özelliği ile yağmur yağdığında kendini temizleyen yapı güneş enerjisinden faydalanıyor.

Bu sayede bina güneş enerjisi sistemiyle üretim katkı sağlamasının yanı sıra enerji tüketimini de minimuma indiriyor.

Ek olarak tasarımda mikro iklim koşullandırılması için düşünülmüş 20 metrelik yeşil kuşakta oluşturulan bir de eko-havuz sistemi mevcut ve sistem yeşil alanların sulandırılmasına destek veriyor.