Gıda sektöründe kullanılan rulman ve güç aktarım ürünlerinin gerekli standartları karşılaması gerekiyor. Beklentilerin başında ise güvenilirlik ve hijyen standartlarına uygun olması geliyor. Çoğunlukla yüksek hızlarda çalışan üretim hatlarında kullanılan ürünlerin, üstün performans göstermesi, bakım ve arızalardan dolayı üretim hattında aksamalara neden olmaması gerekiyor.
Sürekli yıkanma, yüksek ve düşük sıcaklıklarda değişen ısı seviyeleri, kimyasal maddelere maruz kalma, kirlenmeye ve neme meyilli ortamlar rulmanların karşılaştığı zorlu koşullar arasında yer alıyor. Bu alanlarda kullanılması için seçilecek rulmanın tüm bu zorlu koşullara dayanıklı olmalıdır.

FARKLI ÜRETİM HATLARI VE FARKLI İHTİYAÇLAR

Sürekli yıkamaya maruz kalan ve gıdayla temas ettiği için hijyen gerektiren rulmanların paslanmaz malzemeden, yağlama ve sızdırmazlık sistemine sahip rulmanlar olması gereklidir. Gıda sektöründeki birçok uygulamada “90°- 260° ile sıfırın altında” farklı ısılardaki ortamlarda kullanılan rulmanların da yine bu sıcaklara dayanabilecek malzeme ve özelliklere sahip olması gerekiyor. Yiyecek ve içecek sektöründeki her firmanın ayrı ihtiyaçları olacağının farkında olan Silkar Endaş, mühendis kadrosu ile gıda firmalarının çalışma şartlarına en uygun rulman ve güç aktarım ürünlerini seçmesine yardımcı oluyor ve bünyesindeki Endaş Akademi ile ürün kullanımı ile bilgilendiriyor.