Hamle Teknoloji Grubu,  ATA Teknokent ve Erzurum Atatürk Üniversitesi Klinik Araştırma Geliştirme ve Tasarım Merkezi (KARGETAM) iş birliğiyle TÜBİTAK 1507 projesi kapsamında geliştirdiği yoğun bakım solunum cihazında son aşamaya geldi.

Hamle Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Murat Nuhoğlu, Covid-19 sürecinde hastalar için geliştirdikleri cihazlarını yakında piyasaya süreceklerini duyurdu.

Nuhoğlu 2020'nin değerlendirmesini yaparak gelecek planlarını da açıkladı.

KOBİ'LERİN DİJİTALLEŞME SEVİYELERİNİ BELİRLEYECEK

Nuhoğlu, Pandemiye rağmen biyomedikal tarafında iş birliğiyle geliştirdikleri cihazlarının yanı sıra Hamle Mühendislik olarak Erzurum Atatürk Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü iş birliğiyle hazırladığı "2244 Sanayi Doktora" projelerinin TÜBİTAK tarafından kabul edilerek başladığını ifade etti.

ATA Teknokent yürütücülüğünde devam eden Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) kapsamında yüklenici olarak destek verdiklerini kaydeden Nuhoğlu, Hamle Bilişim olarak da  Atatürk Üniversitesi iş birliğiyke KOBİ'lere özgü "Dijital Dönüşüm Endeksi"ni hazırladıklarını ve yakında 250 çalışana kadar işletmelere online dijitalleşme seviyelerini belirleyecek “DijitalHAMLE” endeksini yayınlayacakları bilgisini verdi.

KAYRA ROKET TAKIMINA SPONSOR OLDU

Nuhoğlu ayrıca, gene aynı üniversitenin Kayra Roket Takımının ana sponsorluğunu üstlendiklerini, öğrencilere mentorluk, işyerinde çalışma gibi imkanlar sunduklarının altını çizdi.

Firmanın Gaziatentep'te düzenlenen TEKNOFEST 2020 kapsamında sponsor ve mentorlük desteği verdiği Kayra Roket Takımı, yarışmada Orta İrtifa kategorisinde finale kalmıştı.

Bünyesinde robotik, entegrasyon, yazılım ve eğitim-danışmanlık olmak üzere dört şirketi bulunan Hamle Teknoloji Grubu, pandemi sürecinde geliştirdiği makina, cihaz ve maske ile uzmanlık alanlarını genişleterek biyomedikal makina ve cihaz geliştirme perspektifini de dahil etmişti.