Hidrolik Pnömatik Kongresi (HPKON), 22-25 Kasım tarihleri arasında İzmir Tepekule’de ziyaretçilerini ağırladı. Bu sene sekizincisi düzenlenen kongre, Türk sanayisinin mühendislik çözümlerinde kaydettiği aşamayı yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisine sunmayı başardı.

HPKON 3 YILDA BİR DÜZENLENİYOR

Kastaş firması uluslararası katılıma da sahne olan ve üç yılda bir yapılan kongrenin sponsorları arsında yer alıyor. Firma dört gün boyunca, sahip olduğu Ar-Ge ve mühendislik birikimini kongre katılımcılarına aktardı. Kongrede Kastaş’ın sızdırmazlık elemanları için ürettiği inovatif çözümleri Ar-Ge Müdürü Ozan Devlen, Ar-Ge ve Uygulama Yöneticileri Sercan Karakoç, Arsen Yıldırım, Seçkin Semiz ve Cem Tanyeri dinleyicilere anlattı. Kastaş'ın Yurtiçi Satış ve Pazarlama ekibi de firmanın ürün ve hizmetlerini fuar ziyaretçileriyle buluşturdu.

"SEKTÖRÜN GELECEĞİNE YÖN VERİYORUZ"

Sızdırmazlık teknolojileri sektörünün gelecek vizyonuna yön verdilerini söyleyen Kastaş Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Atılgan, HPKON’un sektörün ve şirketlerin gelişimine büyük katkı sağladığın belirtti. Haydar Atılgan kongrede gündeme gelen konuların şirketlerin Ar-Ge ve yenilikçi çözümlere bakış açılarını değiştirdiğini dile getirerek, bilimsel araştırma ve uygulama sonuçlarının; büyümeyi, yenilikçiliği, tasarımı ve üretimi beraberinde getirdiğini kaydetti. Atılgan, HPKON'ın sadece hidrolik ve pnömatik sektörlerini bir araya getiren bir zemin olmadığını, makina üreticilerinin ve onların ürettikleri makinaları kullananların yaşadıkları tüm teknik süreçleri, iyi uygulama örneklerini ve iyileştirilmesi gereken alanları beyin fırtınası yaparak paylaşıkları bir zemin olduğunu kaydetti. Böylelikle firmaların, süreçleri geliştirip yeni yöntemler tasarlayabilme imkânı bulduklarını, kongrenin düzenleyici kuruluşlarından Kastaş olarak kendilerinin de, sızdırmazlık teknolojileri sektörünün gelecek vizyonuna yön vermekten mutluluk duyduklarının altını çizdi.

"TÜRK SANAYİSİNE DEĞER KATMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Kastaş Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Atılgan, Kastaş’ın 2006 yılından bugüne uluslararası ölçek ve kalitede Ar-Ge çalışmalarını gerçekleştirdiği söyledi. Gelecek yılın ilk aylarında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Ar-Ge Merkezi kabullerinin yapılmasını hedeflediklerini dile getiren Haydar Atılgan, çalışmalarının son aşamasına geldiğini ifade etti. Kastaş'ın katma-değerleri üretim ve hizmet anlayışı ile tüm paydaşlarına ve Türk sanayisine değer katmaya devam edeceğine dikkat çeken Atılgan, HPKON gibi uluslararası kongre ve sempozyumlarda Ar-Ge ve Uygulama ekiplerinin yaptıkları çalışmaları sunmalarının gururlarını artırdığını da sözlerine ekledi.