Ford Otosan’ın ağır ticari markası Ford Trucks, büyümesine Portekiz, İspanya, İtalya, Belçika, Lüksemburg ve Almanya’daki distribütör atamalarının ardından stratejik öneme sahip Fransa ile devam ediyor. 

FRANSA'DA İLK HEDEF; 25 NOKTADA VAR OLMAK

Firma, Avrupa içinde büyük önem taşıyan Fransa pazarında 2022 yılına kadar 25 noktada etkin olarak yer almayı planlıyor.

Fransa’da "Solutrans 2021"de düzenlenen lansman töreninde, ülkenin en önemli lojistik filolarından biri olan Combronde Groupe firmasına 60 adet "ITOY - Uluslararası Yılın Kamyonu" ödüllü Ford Trucks F-MAX teslimatı da gerçekleştirildi.   

RULMAN VE GÜÇ AKTARIM EĞİTİMLERİ İLE VERİMLİLİK RULMAN VE GÜÇ AKTARIM EĞİTİMLERİ İLE VERİMLİLİK

Şirketin Fransa'daki yapılanması olan F-Trucks France; otomotiv sektöründe köklü bir geçmişe sahip Groupe Amplitude, Groupe DMD ve Groupe Maurin olmak üzere eşit paylara sahip üç firmanın ortaklığıyla kuruldu.

"AVRUPA'DAKİ BÜYÜME PLANLARIMIZDA KİLİT ROLE SAHİP"

Lansmanda ülkedeki varlıklarını değerlendiren Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, Almanya’dan sonra Avrupa’nın en büyük ikinci ağır ticari pazarı olan Fransa’ya Solutrans 2021 gibi önemli bir organizasyonda adım atmanın gururunu yaşadıklarını belirtti. Markalarıyla yarım asırdan fazla bir süredir ilkleri başarmaya ve dünya çapında başarı hikayesi yazmaya devam ettiklerini ifade eden Yenigün, kamyon üretim yolculuklarında Ar-Ge güçleri ve mühendislik yetkinlikleri ile 40'ın üzerinde ülkede faaliyet gösterdiklerini dile getirdi.

ITOY ödülünü kazanan modellerinin üretim gücü, mühendislik kabiliyetleri, tasarım, teknoloji ve araç geliştirme becerilerinin ulaştığı noktanın en önemli göstergelerinden biri olduğuna dikkat çeken Yenigün, ödül sonrasında Avrupa'dan gelen taleple beraber büyüme planlarını öne çektiklerini söyledi. Yoğun talep gördükleri pazarlardaki yapılanmalarını tamamladıklarını kaydeden Yenigün, geçtiğimiz haftalarda da Avrupa’nın en büyük ağır ticari araç pazarı Almanya’ya adım attıklarını belirterek, sözlerine şöyle devam etti:

"Şimdi de Ford Trucks’ın büyüme planlarında kilit role sahip, Avrupa’nın 2. en büyük ağır ticari pazarı olan Fransa’ya distribütörümüz F-Trucks France ile adım atmanın gururunu yaşıyoruz."

2024 SONUNA KADAR 55 ÜLKE HEDEFİYLE YOLA ÇIKTI

Pandemiye rağmen global çaptaki büyümesine aralıksız devam eden ve Avrupa’nın tamamında kalıcı bir büyüme gerçekleştirmek için çalışmalarını sürdüren Ford Trucks, Fransa’nın ardından önümüzdeki 3 yıl içerisinde Avrupa’nın tamamını kapsayacak şekilde global operasyonlarını 55 ülkeye yaymayı planlıyor.

Firma, 2019’da Polonya, Litvanya, Portekiz ve İspanya pazarlarının ardından yoğun talep gördüğü pazarlardan İtalya, Belçika, Lüksemburg ve Almanya’daki yapılanmasını tamamladı. Şirket, global büyümesini 2021 yılı sonunda 45 ülkeye, 2024 yıl sonuna kadar da 55 ülkeye genişletmeyi hedefliyor.