Türk otomotiv sanayinin öncü şirketi Ford Otosan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 35. İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası kapsamında gerçekleştirilen ödül programında üç ödül birden aldı.

ÖDÜL TÖRENİ ÇEVRİMİÇİ OLARAK GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Bütün operasyonlarını iş sağlığı ve güvenliği (İSG) önceliğini baz alarak yürüten şirket, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından her yıl 4-10 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen “İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası” kapsamındaki Güçlü İletişim, Güvenli İşyeri İyi Uygulama Yarışması Ödül Programı’nda üç dalda üç farklı ödüle layık görüldü.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in katılım sağladığı, Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) ve TİSK Mikrocerrahi Vakfı iş birliğiyle çevrimiçi olarak düzenlenen ödül törenine, Ford Otosan Operasyonlar Genel Müdür Yardımcısı Güven Özyurt ve Ford Otosan Eskişehir Fabrika Müdürü Aysan Hoşver katıldı.

HER İKİ FABRİKASIYLA ÖDÜLE HAK KAZANDI

Firma gerek Kocaeli gerekse Eskişehir üretim tesisleri ile ödülün sahibi olurken, bu kapsamda Ford Otosan Kocaeli Fabrikaları, çalışanların sağlığı ve güvenliğini önceliklendiren ‘Çalışan Katılımlı Dijital Risk Bildirim Sistemi’ ile ‘Çalışan Katılımı ve Ortaklık Ödülü’ne layık görüldü.

Benzer şekilde Kocaeli Fabrikası çalışanlarının yazıp, oynadığı ‘Gümbür Gümbür İSG Tiyatrosu’ ile ‘Jüri Özel Ödülü’nün sahibi oldu.

Firmanın Eskişehir Fabrikası ise, "İSG Selfie" projesiyle "Amaca Uygun Çalışma Ödülü"nü almaya hak kazandı.