Elesa+Ganter, yeni standart teleskopik ray serisini bir dizi farklı alanda kullanıma uygun olacak şekilde tasarladı.

Teleskopik raylar makina mühendisliği ve tesis inşaatı amaçları için geleneksel olarak kullanılmaktadır, fakat aynı zamanda araçlarda, depolama teknolojilerinde, havacılık ve medikal sektörlerinde sıklıkla kullanılır. 

Ayrıca paslanmaz çelik teleskopik sürgüler FDA uyumlu yağlar ile kullanılabilir.

Teleskopik sürgüler, pürüzsüz hareket, aşınmaya karşı direnç ve sessiz doğrusal hareket sağlar. Çok çeşitli uygulamalarda kullanılırlar. Spektrum, en basit uzatmalar ve çekmecelerden makina üretim sistemleri ve ekipmanlar üzerinde kullanılan yüksek kaliteli çeşitlere kadar farklılık gösterir.

Teleskopik raylar çok sayıda olumlu özelliğe sahiptir ve ekonomik bir bakış açısı ile halen çok ilgi çekicidir.

Uzatmanın uzunluğuna bağlı olarak (300 ile 1500 mm), teleskopik sürgüler birbirine bağlı iki, üç veya dört kızaktan oluşur.

Bu kızaklar, bilyalı kafesler tarafından güvenli bir şekilde gömülü olan bilyalı rul-manlar tarafından yönlendirilir.

Bu durum kısmi uzatmayı, tam uzatmayı ve hatta fazladan uzatmayı mümkün kılar.

Ürün serisinde, standart olarak her iki yönde de tam uzatmaya sahip seçenekler de bulunur.

ÖZELLEŞTİRİLMİŞ UYGULAMALAR DA SUNUYOR

Elesa+Ganter ürün yelpazesi, özellikleri açısından çok çeşitli çözümler içerir: Her bir tip için sürgüler, sönümleme sistemleri, kendinden geri çekilen mekanizmalar ve ayırma fonksiyonları mevcuttur. Her zaman olduğu gibi, firma müşterileri için özelleştirilmiş uygulamalar da sunabilir.

Sunulan çeşitliliğe rağmen, firma müşterileri için işleri basit tutmanın yolunu bilmektedir.

Ürün matrisi, tüm teleskopik sürgülerin ana özelliklerini bir bakışta kolayca bulmanızı sağlar.          

Elesa+Ganter’in denenmiş ve test edilmiş standart ürün sayfaları sayesinde her bir sürgü türü için ayrıntılı bilgiye ulaşabilirsiniz. Bu kullanıcı dostu yaklaşım montaj sırasında da kendini gösterir:  

Elesa+Ganter, montaj deliklerine dair kafa karıştırıcı bir genel bakış sağlamak yerine, havşa veya soket kapağı vidaları için ilgili sabitleme deliklerini gösteren basit ve anlaşılır bir tablo sunar.