Otomasyon potansiyelinde artışın yaşandığı medikal sektörüne yüksek iş becerisi sağlayan FANUCRoboshot modelleriyle üretim maliyetlerini düşürüyor. Firma ayrıca söz konusu sektörde Avrupa'nın önde gelen şirketleriyle olan çözüm ortaklığını da gün geçtikçe büyütmeye devam ediyor.

RULMAN VE GÜÇ AKTARIM EĞİTİMLERİ İLE VERİMLİLİK RULMAN VE GÜÇ AKTARIM EĞİTİMLERİ İLE VERİMLİLİK

"ROBOSHOT İLE MİNİMUM FİREYLE ÜRETİM YAPIYORLAR"

Konu hakkında açıklamalar yapan FANUC Türkiye Genel Müdürü Teoman Alper Yiğit, sektörde söz konusu ürünün kullanımının Covid-19 ile beraber büyük bir değişim geçirdiğini dile getirdi. Şirket olarak insanlığa fayda sağlayacak projelere en az ticari kaygı ve beklenti ile yaklaştıklarının altını çizen Yiğit, ürünlerinin sektördeki pek çok projede tercih edildiğini belirtti.

ISO 7 ve ISO 8 standartlarındaki temiz oda şartlarına uygun çalışması, maksimum tekrarlama kabiliyeti, hassas üretim olanağı ve bakım ihtiyacının en alt seviyede olması sayesinde tercih sebebi olduğunu kaydeden Yiğit, yüzde 100 elektrikli plastik enjeksiyon makinası FANUC Roboshot'ın yan ekipmanlar ile de üretimdeki standartları sağladığını ifade etti.

Ayrıca ürünün CNC kontrol sistemine sahip olma özelliğiyle öne çıktığını aktaran Yiğit, "Müşterilerimizin, üstün tekrarlama kabiliyeti ve minimum fire ile üretim yapmasına imkan veriyor." şeklinde konuştu.

"DÜNYANIN EN DÜŞÜK ENERJİ TÜKETİMİNİ DESTEKLİYOR"

Sektörde ürünlerinin yaygınlaşmasıyla beraber yeni çözümler üzerinde çalıştıklarını söyleyen Alper Yiğit, "Dünyanın en düşük enerji tüketimini destekleyen Roboshot bir yandan üretim maliyetlerini düşürerek firmalara destek olurken diğer yandan çevreye duyarlı üretim yapılmasına olanak sağlıyor. Firmaların medikal sektöründe büyümesi ve başarılı projeler gerçekleştirebilmesi için Ar-Ge çalışmalarına da ara vermeden devam ediyoruz." dedi.

S150IB makinasını sektöre özel olarak tasarladıklarını ve Roboshot S150IB Medikal Serisi adıyla pazara sunduklarını bildiren Yiğit, söz konusu makinada gıdaya uygun yağlama "food grease" kullanıldığını ve platin kaplama özel döküm seçeneğiyle temiz oda şartlarına tam uyum sağladığını dile getirdi.

Talepler doğrultusunda teknolojilerini geliştirmeyi sürdürdüklerini söyleyen Yiğit, sektörde faaliyette bulunan Avrupa’nın önde gelen şirketleriyle çözüm ortaklığı yaptıklarını da sözlerine ekledi.