Dünya genelinde kurulu 4 milyon CNC kontrolü ve 550 bin robotuyla fabrika otomasyonu alanında dünyanın lider imalatçısı olan Fanuc; bütün ürünlerini Japonya’da bulunan Fanuc şehrinde üretiyor. Türkiye’de de çözümlerini Fanuc Türkiye üzerinden sunan firmanın Factory Automation (FA) Satış Müdürü E. Çağtay Güleç ile röportaj gerçekleştirdik.

Bildiğimiz kadarıyla Fanuc, Türkiye’de alüminyum ve PVC profil işleme makinaları üreten bir firma ile çalışmaya ilk kez başladı. Fanuc’un Özçelik Makina ile çalışma kararı almasındaki etkenler nelerdir?

Fanuc olarak dünyada teknoloji odaklı olan ve bulunduğu sektörde katma değer yaratarak bu değerleri müşterilerine sunan firmalarla iş birliği yapmaya özen göstermekteyiz. Özçelik Makina’nın sahip olduğu departman bazındaki profesyonel kadrosu, üretmekte olduğu makinaların mekanik kalitesinin üst düzey otomasyon sistemlere uyum sağlayabiliyor olması, dünyanın birçok ülkesinde sahip olduğu satış ve servis ağının olması ve son teknoloji otomasyon ayrıcalıklarını müşterilerine yansıtmak istemeleri, Fanuc’un Özçelik ile çalışma sebeplerinden birkaçıdır. 

Özçelik Makine ile yapılan iş birliğinin Fanuc’a katacağını düşündüğünüz artılar hakkında bilgi alabilir miyim?

Özçelik firmasının dünyada sahip olduğu pazar payı ile Fanuc isminin alüminyum ve PVC profil pazarında daha çok duyulacağına ve Fanuc kalitesini bu pazarda daha efektif bir şekilde anlatabileceğimize inancım tamdır. İki tarafında sahip olduğu ayrıcalıklarla yapılandırılan bu iş birliğinin yine söz konusu pazarın daha da çok gelişme göstermesine katkıda bulanacağını ve her yönden sektör gereksinimlerinin giderilerek ürün bazlı kalitenin artacağını düşünüyorum.

Son olarak sektör kullanıcılarına iş birliğinizle ilgili vermek istediğiniz bir mesaj var mı?    

Belirtmek isterim ki; Fanuc ürünlerinin Özçelik makinalarına adaptasyonu için uzun bir dönemdir gerek Türkiye gerekse Avrupa ve Japonya’dan gelen uzman kadromuz ile Özçelik uzman kadrosu aynı platformda özverili bir çalışma içerisindedir. Bu çalışmalarda öncelikli odaklandığımız konular; daha kolay kullanım, uzun ömürlülük ve en üst seviyede verimliliktir. Gururla söyleyebilirim ki, almış olduğumuz sonuçlar oldukça tatmin edici düzeydedir ve kullanıcı nezdinde farklılık yaratacak etmenlerdir. Gelecekte de devam edecek olan çalışmalarımızda, kullanıcıların geri bildirimleri bizler için temel nokta olacaktır.
Bu iş birliği ile yapılan yüksek ayrıcalıklı makinaları birçok kullanıcı sahasında görmeyi ve kullanıcıya sağlanan katma değerleri gözlemlemeyi büyük bir heyecan ile beklemekteyiz!