21. yüzyılın bakış açısı ile teknoloji geliştirme yolculuğuna son sürat devam eden Ermaksan; yüksek Ar-Ge kabiliyeti, uzun yıllara dayanan sektörel deneyimi ve yatırım gücüyle, Türkiye’den dünyaya teknoloji transfer etmeye devam ediyor.
Ermaksan, ‘Yenilikçi teknolojiler’ sloganıyla, Endüstri 4.0’a uygun ileri teknolojiye ait çözümler geliştiriyor. Ermaksan, Opto Elektronik Ar-Ge Merkezi’nin katkılarıyla dünyada sayılı ülkenin üretebildiği elektronik sistemler, lazer rezonatör, yarıiletken, lazer rezonatör, FBG sensörler, SLM metodu ile çalışan metal 3D yazıcı teknolojilerin üretimini gerçekleştiriyor. Bu çalışmaları ile ‘yeni üretim devriminde’ gözünü zirveye dikti. Ermaksan yerli ve milli olarak geliştirdiği ileri teknolojileri dünyanın dört bir yanına ihraç ediyor. Bu alanda dışa bağımlılığı minimuma indirip küresel rekabette ülkemize büyük katma değer sağlıyor. 

TEKNOLOJİ HARİKASI ÜRÜNLER 

Gömülü Sistemler, PC Tabanlı Yazılım, Optoelektronik, Fiber Lazer Grupları ve Yarıiletken Grupları, Ermaksan’ın yüksek teknoloji elektron grubu birimleri olarak öne çıkıyor. Ermaksan, Türkiye’nin yüzde yüz yerli ilk lazer çipi, ilk lazer diyot modülü, ilk lazer ışın kaynağı, ilk 3D eklemeli imalat makinesi ve FBG sensör gibi birçok çok yeni nesil teknolojiyi hayata geçirdi. Kendi özkaynakları ile ürettiği ileri teknoloji ürünleri ise dünyanın dört bir yanına ihraç ediyor.  Bugün itibariyle Amerika Birleşik Devletleri’nden Yeni Zelanda’ya kadar, 110’dan fazla ülkeye ürünleri ulaşan ve başarılarla dolu yarım asrı geride şirket; halihazırda ürettiği ürünlerin yüzde 85’ini küresel piyasalara, yüzde 15’ini ise yurtiçi piyasasına sunuyor.

3D EKLEMELİ İMALAT TEKNOLOJİSİ 

Ermaksan’ın yüksek teknolojiye yatırım çalışmaları kapsamında hayata geçirdiği ve dünyada sayılı ülkede üretilebilen ileri teknolojili 3D eklemeli imalat makinesi; savunma, havacılık, uydu, medikal, dental, kalıpçılık, otomotiv, kuyumculuk, kişiselleştirilmiş üretim vb. birçok sektörde uygulama imkânı sunuyor. Ermaksan’ın tamamen kendi öz kaynaklarıyla ürettiği Türkiye’nin ilk 3D yazıcısı sayesinde ülkemiz, dünya teknoloji liginde söz sahibi ülkelerden biri haline gelmiş oldu. Dünya genelinde, makine üretiminin ham maddesi olan ve ambargonun söz konusu olduğu titanyum tozlarını da tamamen kendi öz kaynaklarıyla yerli ve milli olarak üretme başarısı gösteren Ermaksan, ürün geliştirme ve yazılım teknolojilerinde ülkemize ciddi katma değer sağlamayı sürdürüyor. Ermaksan, titanyumdan sonra nikel alaşım tozları, paslanmaz çelik tozu ve krom kobalt gibi diğer metallerin tozlarını üretmeyi planlıyor. 

FBG SENSÖR PEK ÇOK TEKNOLOJİNİN ANAHTARI 

Ermaksan’ın yüksek teknolojiye yatırım çalışmaları kapsamında yakın zamanda devreye aldığı FBG sensörleri de (Fiber Bragg Grating) pek çok alanda kullanım alanına sahip olup, dünyada sayılı firma tarafından üretilebiliyor.
Bu teknoloji enerjiden yapıya, ulaştırmadan denizciliğe, havacılıktan uzaya, güvenlikten medikale kadar birçok sektörde titreşim, sıcaklık, basınç, gerinim, kuvvet gibi çeşitli ölçümlerin yapılmasına olanak sağlıyor. Çeşitli fiziksel ve/veya kimyasal parametreleri ölçmek mümkün oluyor.