Ermaksan, Türkiye’yi küresel teknoloji rekabetinde ön sıralara taşıyan hamlelerini sürdürmeye devam ediyor. Yerli ve milli olarak ürettiği makineleri ile dünyadaki pazar ağını genişletmeyi sürdüren Ermaksan, son olarak Burkino Faso için yerli ve milli bir makine ihraç etti. Ermaksan, bu hamle ile mevcut pazarlarına Batı Afrika ülkesi olan Burkino Faso’yu dahil etmiş oldu. Ermaksan, Burkino Faso pazarındaki müşterisine; CNC kontrol paneli ile az bakım gerektiren hidrolik sistemleriyle donatılmış Power-Bend Pro model CNC abkant pres gönderdi.

AFRİKA PAZARINI ÖNEMSİYORUZ

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Ermaksan Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan, Afrika pazarındaki potansiyele dikkat çekti. Özkayan, “Afrika bölgesi yatırımcılar için cazip fırsatlar sunmaya devam ediyor. Afrika bölgesiyle ilgili uzun süredir pazar analizlerimizi sürdürüyorduk. Bölge yakın vadede birçok sektör için önemli avantajlar ortaya çıkarak. Şirket olarak, Türkiye’de ilk olan pek çok teknolojiyi hayata geçirip, bunları dünya pazarlarına ‘Türk markası’ gururuyla ihraç etmekteyiz. Burkino Faso’ya ilk kez gerçekleştirdiğimiz bu ihracat çalışmalarından dolayı mutluyuz. dedi. 

YENİ TEKNOLOJİLERE ÖNCÜLÜK EDİYOR

Öte yandan, bünyesinde 1000 kişiyi istihdam eden ve üretiminin yüzde 85’ini küresel piyasalara ihraç eden Ermaksan, özellikle teknoloji ve AR-GE alanında dünyanın sayılı üreticileri arasında yer alma hedefiyle çalışmalarını sürdürüyor. 6 bin metrekarelik alanda kurulu Optoelektronik AR-GE Merkezi'nde, bugüne kadar pek çok yeni teknolojiyi hayata geçiren Ermaksan; ülkemizin teknoloji odaklı gelişim yolculuğuna da çok önemli katkılar sağlıyor.