Ermaksan; eklemeli imalat yöntemiyle üretim yapan 3 boyutlu yazıcı, fibertube, fiber lazer, plazma kesim makinası, servo punch press, hybrid press brake, hydraulic press brake gibi ürünleriyle fuarda yer alacak. İki yılda bir düzenlenen EuroBLECH Fuarı’na, düzenli olarak katıldıklarını aktaran Ermaksan Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan “Yüzde 100 yerli ve milli üretim anlayışıyla hayata geçirdiğimiz ve sektörün gelişimine yön veren teknolojilerimizi, fuar süresince dünyanın dört bir yanından gelecek ziyaretçilerle buluşturacağız. Fuardan beklentimiz yüksek. Tüm ziyaretçileri, Ermaksan teknolojisinin farkını keşfetmek için standımıza bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
ENDÜSTRİ 4.0’A UYGUN ÇÖZÜMLER
Ürün geliştirme, yazılım teknolojileri ve know-how’ı Ermaksan’a ait olan ürünlerin üretimi konusunda, sürdürülebilir gelişim ve üretim stratejileri benimsediklerini aktaran Özkayan, markalaşma ve global ölçekte marka değeri yaratma yolunda bugüne dek çok önemli mesafeler kat ettiklerinin altını çizdi. Değişken müşteri talepleri doğrultusunda Endüstri 4.0’a uygun olarak yenilikçi, çevreci ve verimlilik esaslı ürünler geliştirdiklerini belirten Özkayan, teknoloji alanında büyüme hamlelerini de tüm hızıyla sürdürdüklerini ifade etti.
 
BİLGİYE VE TEKNOLOJİYE YATIRIMLAR SÜRECEK
Ermaksan olarak, Türkiye’nin ilk lazer çip ve lazer ışın kaynağını (rezonatör) ürettiklerini anımsatan Özkayan “Türkiye’nin ilk 3D makinasını da Ermaksan olarak geliştirmenin gururunu yaşıyoruz.  ENA VISION ismindeki 3D metal yazıcımız, tek bir parçanın üretimi için harcanacak olan yatırım ve zamanın, tek bir makinada ve inanılmaz zaman tasarrufu ile üretilmesine olanak sağlıyor. Bu teknoloji, halihazırda savunma sanayi, uzay, havacılık, dental ve biomedikal sektörlerinde kullanılıyor. Yakın zamanda birçok sektörde kullanılmaya başlayacak. Bunun yanında, dünyada makine üretiminin ham maddesi olan ambargonun söz konusu olduğu titanyum tozlarını da kendi bünyemizde üretmeyi başardık. Titanyumun ardından ise nikel alaşım tozları, krom kobalt, paslanmaz çelik tozu gibi diğer metallerin tozlarını üretmeyi hedefliyoruz. Gelinen noktada, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de bilgiye ve teknolojiye yönelik yatırımlarımız devam edecek.” ifadelerini kullandı.