Ermaksan, ‘Yenilikçi teknolojiler’ sloganıyla, Endüstri 4.0’a uygun akıllı yüksek teknolojili çözümler geliştirmeye devam ediyor. Ermaksan’ın hedefi Türkiye’yi küresel teknoloji rekabetinde ön sıralara taşımak. Bu amaçla Ermaksan Türkiye’de ilk kez, yerli ve milli olarak büyük boyutlu eklemeli imalat makinesi üretti. 800x800 milimetre üretim kapasitesine sahip bu makine, Türkiye’nin teknoloji odaklı ilerleme hedeflerine önemli katkı sağlıyor. Ermaksan, dünyada bu teknolojiyi üreten 2. firma oldu. 3D eklemeli imalat makinesinin, Türkiye’yi global teknoloji rekabetinde üst sıralara taşıması bekleniyor.

PEK ÇOK TEKNOLOJİNİN ÖNCÜSÜ

6 bin metrekarelik alanda kurulu ve 120 kişilik, tamamen Türk mühendislerin istihdam edildiği Optoelektronik Ar-Ge Merkezi'nde, bugüne kadar pek çok yeni teknolojiyi hayata geçiren Ermaksan; ülkemizin teknoloji odaklı gelişim yolculuğuna çok önemli katkılar sağlıyor. Ermaksan bugüne kadar; Türkiye’nin yüzde yüz yerli ilk lazer çipi, ilk lazer ışın kaynağı, ilk 3D eklemeli imalat makinesi gibi pek çok yeni teknolojiyi hayata geçirdi. Yine yüksek teknolojiye yatırım çalışmaları kapsamında yakın zamanda devreye aldığı FBG sensörlerini de sanayicilerin kullanımına sundu. Bu teknoloji, enerjiden yapıya, ulaştırmadan denizciliğe, havacılıktan güvenliğe, medikalden sismolojiye kadar pek çok alanda sıcaklık, basınç, titreşim, kuvvet, gerinim gibi çeşitli ölçümlerin yapılmasına olanak sağlıyor. Ayrıca bu teknoloji sayesinde çeşitli fiziksel ve/veya kimyasal parametreleri ölçmek mümkün oluyor. 

KÜÇÜK İŞLETMELERİN BÜYÜK İŞLETMEYE DÖNÜŞÜMÜ 

Konuyla ilgili açıklama gerçekleştiren Ermaksan Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan, “Kurulduğumuz ilk günden beri teknolojiye ciddi yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Teknolojiye yatırım yapılmayıp, katma değeri yüksek ürünler geliştirmek gerekiyor. Aksi halde ülke olarak dışa bağımlılıktan kurtulamayız. Bunun için hem yerli üretime hem Ar-Ge faaliyetlerine hem teknolojiye hem de bilime yatırım yapmamız gerekiyor. Biz de bu bilinçle, Türkiye’de ilk olan pek çok teknolojiyi hayata geçirdik. Geliştirdiğimiz teknolojileri dünya pazarlarına ‘Türk markası’ gururuyla ihraç ettik ve ermeye devam ediyoruz. Amacımız, geliştirdiğimiz teknolojilerle Türkiye’ye en yüksek düzeyde katma değer sağlayabilmek. Türkiye’yi dünya teknoloji rekabetinde en iyi noktalara taşımaktır” dedi.