Enerji, ambalaj, kağıt, çimento ve tekstil sektörlerinde faaliyet gösteren, Türkiye'de, kuruluşunun 52. yılını kutlayan Eren Holding bünyesindeki Eren Perakende, Bitlis'te hayata geçireceği yeni yatırımı İplik Üretim Fabrikasını duyurdu. 

TÜRKİYE'NİN İHRACATINA KATKI SAĞLAYACAK

Toplamda 1 milyar TL’yi geçecek yatırım miktarıyla hayata geçirilecek tesisin ilk etap yatırımı 500 milyon TL olarak gerçekleştirilecek ve açılışından itibaren satışının büyük bir kısmı Türkiye ihracatına katkıda bulunacak.

Günlük 35 ton iplik üretim kapasitesiyle çalışacak tesis, yıllık 11 bin 500 tondan fazla iplik üretimi yapacak.

2023'TE 1 MİLYAR TL'YE ULAŞACAK

Bölgenin en büyük sanayi tesisi olması ve iş gücüne de önemli katkılar sağlaması beklenen fabrika, 40 bin metrekarelik kapalı alanda ve son teknolojiye sahip üretim makinalarıyla donatılacak.

Tesisin 2021'in sonunda tam kapasite ile faaliyet geçmesini beklenirken, 2023'te toplam yatırımını 1 milyar TL’ye ulaştırarak büyümesini sürdürecek.

BİTLİS'İN ÖNCÜ OLMASI İÇİN ÇALIŞMAYI SÜRDÜRECEK

Bitlis İli’nin kalkınmasına bugüne kadar gerek eğitim harcamaları gerekse sosyal yardımlar yoluyla yaklaşık 85 milyon dolar tutarında katkıda bulunan Holding, Bitlis Eren Üniversitesi’ni tercih eden yaklaşık 10 bin öğrenciye eğitim imkanı sağlıyor.

Eren Holding, Bitlis’in sanayi ve eğitimde öncü bir şehir olması için holding çalışmalarını sürdürmeye devam edecek.