Er-El Makine’nin kalıp bağlama ve işleme sistemleri konusunda organize ettiği seminerlerin Mart ayı sonuna kadar devam etmesi planlanıyor. Bayi teknik eğitimlerinde bu hafta İstanbul bayileri ile bir araya gelinecek. Devam eden seminerlere bu hafta Samet Group, Onur Teknik, Haksan Makine gelecek. Söz konusu seminerlerin akabinde İzmir-Ankara, Kayseri ve Antep Bölge bayilikleri davet edilecek. 


Kurulduğu günden bu yana 30’yıldır yerli üretim yapan Er-El Makine, eğitim konusunda titizlikle çalışmalarını sürdürüyor. Güvenal, Akermak, Ezgim, Defne Kalıp bayilerine seminerlerini Bursa Bölge bayiliklerinde her Cumartesi bir ya da iki bayiyi davet ederek yapan Er-El; son olarak Takpa ile eğitim gerçekleştirmişti. 

Eğitimleri iki bölümde sunan Er-El Makine ilk bölümde kalıp bağlama ekipmanlarında yeni trend ürünler (Hızlı kalıp değiştirme sistemleri ve projeler), mevcut üretimlerde genel teknik bilgiler soru ve cevaplar, sahada karşılaşılan örnek sorun ve çözümler, sistem öncesi fizibilite için Bayi-Satış Teknik ekibi ile iş güvenliği ve emniyetli kalıp bağlama önerilerini paylaşıyor. İkinci bölümde ise şş parçası bağlama ekipmanlarında yeni trend ürünler tanıtılıyor. (Fikstür, aparat tasarımları, zero clamp, 5 eksen blok bağlamalar, mengene grupları) hidrolik, pnömatik ve mekanik mevcut ve proje bazlı üretimlerde genel teknik bilgiler, soru ve cevaplar, sahada karşılaşılan örnek sorun ve çözümler bayilere anlatılıyor.