CEM KARATAY -  Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi iş birliğiyle hayata geçirilen “Zihinsel Engelliler Montaj Atölyesi”, OSB’de konumlanan Anot firması için üretim yapacak.

Tepebaşı Belediye Başkanı Dr. Ahmet Ataç, EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ve Anot Genel Müdür Yardımcısı Eray Gönenli’nin imzaladığı protokol anlaşması ile özel bireylerin Anot için ayda yaklaşık 100 bin parçayı monte etmesi hedefleniyor.

Türkiye’de ilk ve tek olma özelliğiyle hizmet sunan Engelliler Montaj Atölyesi, bir yıl süre ile beyaz eşyalar için üretilen demonte parçaların montajını gerçekleştirecek.

“HEDEFİMİZ, 100 BİN PARÇA ÜRETMEK”

Söz konusu iş birliğiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan Gönenli, pandemiden önce deneme üretimleri yaptıklarını, ancak pandemiden dolayı ara vermeleri gerektiğini ifade ederek, protokolün imzalanmasıyla birlikte hedeflerinin aylık yaklaşık 100 bin ilave parça üretmek olduğunu söyledi.

Bu tarz kurumların sayısının Türkiye genelinde artmasının önemli olduğunu ve Eskişehir Genç Girişimciler Kurulu’nda destek konusunu gündeme getirdiklerini kaydeden Gönenli, “Arkadaşlarımızın bunu başaracaklarına inancımız tam. Kısa vadede bu sayının da üzerine çıkacağımızı düşünüyoruz.” 

“ÜRETENE ENGEL YOK!”

Gönenli’ye teşekkürlerini sunan Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç ve EOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli ise, girişimin tüm sanayicilere örnek olması gerektiğini söyledi.

Başkan Ataç ve Başkan Küpeli, “Üretene engel yok” sloganı ile hareket eden özel bireylerin, azim ve disiplinli çalışma anlayışları ile kendilerini kanıtladıklarının altını çizdi.