Endaş Akademi, farklı sektörlerin önemli markalarına özel eğitimler hazırlayarak firmaların ihtiyaçlarına odaklanmaya devam ediyor. Son olarak savunma sanayi sektöründen Aselsan firmasıyla bir araya gelen Endaş Akademi, üç gün boyunca kapsamlı konuları ele aldı. Eğitimin detayları hakkında bilgi veren Silkar Endaş Satınalma ve Lojistik Direktörü Uğur Özdoğan, “Koronavirüs salgınından dolayı eğitimlerimizi online olarak gerçekleştirdik. Bizimde düzenlediğimiz ilk online eğitim oldu. Online ortamda sadece teorik eğitim vermek durumunda kaldık ama üç gün boyunca kapsamlı konuları ele aldık.” dedi. 

“2014 YILINDA EĞİTİMLERİMİZİ YENİDEN PLANLADIK”

Endaş olarak 2014 yılında eğitimlerini yeniden planladıklarını anlatan Özdoğan, süreci şu sözlerle anlattı: “Endaş olarak uzun yıllardır fabrikalarda rulman eğitimleri gerçekleştiriyorduk. Hatta bundan 20 yıl öncesini düşündüğümüz zaman 100 – 150 tane eğitim ve seminer düzenlediğimizi hatırlıyorum. 2014 yılına geldiğimizde ise eğitimleri yeniden planladık. Planlama yaparken sadece rulman değil aynı zamanda güç aktarım ürünlerini de kapsayan eğitim vermeyi hedefledik. Bu hedefimiz doğrultusunda 4 sene önce Endaş Akademi adı altında ücretli olarak eğitimler düzenlemeye başladık. Farklı ürün gruplarıyla ilgili sunum yapabilecek mühendis arkadaşlarımızdan bir kadro oluşturduk. Eğitimde kullanacağımız tüm ekipmanları, cihazları ve montaj parçalarını Servis Aracı içerisinde bir araya getirdik. Uzun yıllardır devam ettiğimiz ücretsiz eğitimlere de devam ediyoruz. Bu sayede çok daha geniş firmalara ve potansiyel katılımcılara erişme imkanı buldu. ST Endüstri Medya’da destekleri için teşekkür ediyoruz.” 

“ASELSAN İÇİN ONLİNE EĞİTİM DÜZENLEDİK”

Özdoğan, “Endaş Akademi projemiz çerçevesinde Aselan markasıyla bir araya geldik ve eğitim faaliyetlerimizi gerçekleştirdik. Ayrıca savunma sanayi firmalarının ihtiyaç duyduğu alanları tespit etmeye odaklanarak ürünlerimiz hakkında teknik bilgi aktardık ve teknik destek faaliyetlerinde bulunduk” dedi. Özdoğan, eğitim konseptinin detaylarından da bahsetti. Özdoğan, “Aselsan ile geçmişte ticari anlamda faaliyetlerimiz bulunuyordu. Eğitim programımızla bu iletişimi daha da artırma imkanı bulduk. Koronavirüs salgınından dolayı eğitimlerimizi online ortamda gerçekleştirdik. Bizim düzenlediğimiz ilk online eğitim oldu. Sadece teorik eğitim vermek durumunda kaldık ama üç gün boyunca kapsamlı konuları ele aldık. Endaş Akademi’nin güç aktarım ve rulman ürünleriyle ilgili konular işlendi. Eğitimlere Ar-Ge departmanında görev yapan 20’ye yakın mühendis katıldı. Özellikle tasarımda rulman seçimi veya diğer işte kayış, kasnak, sızdırmazlık ekipmanlarında seçim konularında biraz daha ağırlık verdik. Uygulamalarında kullanmaları gereken kritik seçim hesaplarında dikkat edilmesi gereken konular ön plana çıktı. Ayrıca rulman ve diğer ekipmanların hem verimini hem de ömrünü artırabilecek seçim ve uygulamalar konusunda eksiklikler olduğunu gördük. Eğitimimizi bu eksiklikler özelinde odaklayarak sonuçlandırdık. Güzel ve faydalı bir eğitim olduğunu düşünüyoruz.” dedi.