Mercedes-Benz Türk, 2021 yılında 168 adet başvuru ile en fazla yerli patent başvurusu yapan otomotiv firması unvanını elde etti.

BEYAZ EŞYA ÜRETİCİLERİNE MİLLİ ÇİP BEYAZ EŞYA ÜRETİCİLERİNE MİLLİ ÇİP

TÜRKİYE ÜÇÜNCÜSÜ OLMUŞTU

Aksaray Kamyon Fabrikası ve Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda bulunan Ar-Ge merkezleri ile Daimler Truck'ın dünyadaki sayılı Ar-Ge merkezlerine ev sahipliği yapan Mercedes-Benz Türk, Ar-Ge ve inovasyon çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Şirket; Kamyon Ar-Ge ekibi 76, Otobüs Ar-Ge ekibi de 92 adet olmak üzere 2021 yılında toplam 168 adet patent başvurusunda bulundu. Rakamlar doğrultusunda geçtiğimiz yıl Türkiye’nin en çok yerli patent başvurusunda bulunan üçüncü şirketi olan Mercedes-Benz Türk, böylece en fazla yerli patent başvurusu yapan otomotiv şirketi unvanını da elde etmiş oldu.

8 YILDA 509 PATENT BAŞVURUSU GERÇEKLEŞTİRDİ

Mercedes-Benz Türk, Hoşdere Otobüs Fabrikası bünyesinde faaliyete alınan İstanbul Ar-Ge Merkezi ile ilk kez 2009 yılında Ar-Ge Merkezi Belgesi’ni aldı.

Söz konusu tarihten itibaren otobüs ve kamyon ürün gruplarında araştırma geliştirme faaliyetlerine başlayan firma, 2018 yılında Aksaray’da kurduğu Ar-Ge merkezi ile kamyon ürün grubu özelindeki çalışmalarını ivmeledi. Firma, 2014-2021 dönemini kapsayan 8 yıllık süreçte toplam 509 adet patent başvurusu yaptı.