Embraer’in ticari uçak ve servis hizmetlerinin dahil olduğu ortaklıkta, hisselerin yüzde 80’in Boeing’e verilecek. Embraer ve Boeing işlem belgelerini imzalamak için Brezilya Hükümeti’nin onayını bekliyor. Sonrasında işlemin kapanması ise hissedarların ve düzenleyici makamların onayına tabi olacak. Ortaklığın şartlarına göre Boeing bu ortak girişime 4,2 milyar dolar karşılığında sahip olacak. 2020’den başlaması planlanan ortaklıkta Boeing’in hisse başı kazancına katkı sağlaması, sonrasında bu katkının artması ve üç yıl içerisinde yıllık olarak yaklaşık 150 milyon dolarlık vergi öncesi maliyet sinerjisi yaratması bekleniyor. Anlaşma sürecinin sonunda, bu ticari havacılık ortak girişimi bir Başkan ve CEO dahil olmak üzere Brezilya merkezli bir yönetim tarafından idare edilecek. Doğrudan Boeing Yönetim Kurulu Başkanı, Başkan ve CEO’su Dennis Muilenburg’a raporlama yapacak olan bu yeni şirketin operasyonel ve yönetim kontrolüne Boeing sahip olacak. Embraer ise operasyonların Brezilya’dan transferi gibi kimi stratejik kararlarda hak sahibi olmaya devam edecek. 

MUILENBURG: “İŞ BİRLİĞİMİZ UZUN SÜREDİR DEVAM EDİYOR”

Boeing Yönetim Kurulu Başkanı, Başkan ve CEO’su Dennis Muilenburg şunları söyledi: “Boeing ve Embraer uzun süredir iş birliği içerisinde ve birbirlerini oldukça tanıyan iki firmadır. Biz bu süreci yılın başında duyurmuştuk. Ortaklığımızın değeri artarak devam ediyor.” 

SILVA: SANAYİYE BÜYÜK DEĞER KATACAK

Embraer Başkan ve CEO’su Paulo Cesar de Souza e Silva ise “Bu ortaklık, Brezilya’ya ve Brezilya havacılık sanayine büyük bir değer katacak. Küresel pazarda da her iki taraf güçlenecek. Bu anlaşma ile uzun vadeli sürdürülebilir büyüme stratejimize devam ediyoruz.” dedi.