Vinç uzaktan kumandası üretimi yapan Elfatek Elektronik, Türkiye'nin bu alanda  20 milyon dolar seviyesinde olan ithalatını 11 milyon dolara düşürdü. İthalatı azaltan firma, ayrıca 120 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

"5 KUMANDADAN 4 ŞİRKET VE 120 ÜLKEYE İHRACAT YAPAR HALE GELDİK"

Elfatek Elektronik Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Düzgün, KOSGEB proje desteğiyle Türkiye'de üretilmeyen ürünlerin üretilmesi amacıyla 2006 yılında dört ortakla birlikte yola çıktıklarını ifade ederek, "Firmamızı ilk kurduğumuz yıllarda gerek ekonomik kriz gerekse toparlanma dönemlerinden ötürü arkamızda pek desteğimiz yoktu. Bugün olduğu gibi rahat bir hareket kabiliyetine sahip değildik. Elimizdekilerle yatırım yaptık ve elimizde sadece 5 kumandamız kaldı. 5 kumandayla çıktığımız yolda, bugün 4 şirketten ve yaklaşık 90 kişiden oluşan bir Grup Şirketi haline geldik. Üstelik 120 ülkeye ihracat yapan bir firma konuma ulaştık." diye konuştu.

Know-how ve yüksek teknolojiyi ticarete entegre etmelerinin ciddi anlamda bir katalizör görevi gördüğünü ve ithalatta Türkiye'nin bir yarasını kapatmaya çalıştıklarını belirten Düzgün, "İlk kurulduğumuz 15-20 milyon dolar olan ithalatı, 11 milyon dolara kadar düşürmeyi başardık." dedi.

"2023 HEDEFLERİMİZE RAHAT BİR ŞEKİLDE ULAŞABİLİRİZ" 

Bu doğrultuda faaliyet gösteren Türk şirketlerinin sayısının artması, kendileri gibi ithalatı önleyen örneklerin çoğalması halinde Türkiye'nin 2023 hedeflerine rahat bir şekilde ulaşacağını vurgulayan Düzgün, "Ülkemiz için 7/24 çalışmaya devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

"KABOSUZ KUMANDALARIMIZLA İŞ KAZALARINI ÖNLEDİK"

Elfatek Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Veli Düzgün ise, geçmişte kablolu olarak yapılan uygulamalarda çalışan personelin kablo uzunluğu kadar vinçten uzak durabildiği için yaralanma hatta ölümle sonuçlanan kazalara neden olduğunu ürettikleri kumandalarla birlikte 250 metre mesafe uzaklıktan vincin kontrolünü sağlayabildiğine dikkat çekti.