Segerelektrikli araçlar için ürettiği AVAS’ı, ilk kez 2-5 Haziran 2022 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen Automechanika Istanbul Fuarı’ndaki standında ziyaretçilerinin beğenisine sundu.

"SUNİ SESLE KAZALARI ÖNLEMEYİ AMAÇLIYORUZ"

Yerli ve yabancı ziyaretçilerin ziyaret ettiği standın ilgi çeken ürünlerinden biri elektrikli otomobiller için tasarlanan AVAS (Akustik Araç İkaz Sistemi) oldu. Seger Genel Müdürü Tülin Tezer, ziyaretçilerden tam not alan ikaz sistemiyle ilgili şu bilgileri verdi:

"Ar-Ge aşamasında İTÜ ile çalıştığımız AVAS, elektrikli araçlarda suni bir ses oluşturarak yayalar açısından olası kazaları önlemeyi amaçlıyor. Elektrikli araçlarda içten yanmalı motor olmadığı için bu araçlar çok sessiz çalışıyor. Özellikle yayalar bir elektrikli aracın yaklaştığını fark edemiyorlar. Çevredeki araçlar için de bu bir kaza nedeni olabiliyor. Bunun için araç 30 km hıza ulaşıncaya kadar suni bir sese ihtiyaç duyuluyor. Ürünümüz de bu ihtiyaca yönelik geliştirilmiş yeni bir ürün."

"İLK KEZ TOGG'UN SUV MODELLERİNDE YER ALACAK"

Tezer, tam ve yarı elektrikli araçlarda kullanılabilen ses simülasyon cihazının içerisinde yer alan CAN yazılımı ile araç üreticilerinin özel istekleri doğrultusunda geliştirilebileceğini, otomobil üreticisinin istediği ses dosyasını ürüne tanımlayabileceğini söyledi.

Yeni ürünleri için üretim bantlarını da kurdukları bilgisini veren Tezer, "İlk kez yerli aracımız TOGG’un SUV modellerinde yer alacak ve ardından seri üretimle otomotiv endüstrisine sunacağız." şeklinde konuştu.

"AUTOMECHANİKA ISTANBUL OLDUKÇA VERİMLİ GEÇTİ"

Fuar kapsamında AVAS'ın yanı sıra otomotiv dünyasının yakından tanıdığı korna modelleri, halojen, minyatür ve Xenon (HID) ampullerden oluşan aydınlatma grubunun yanı sıra yurt dışı pazarına ihraç edilen akü ürünlerini de sektör profesyonelleriyle buluşturan firma, başarılı bir fuarı geride bıraktı.

Seger Genel Müdürü Tezer, fuarın önemli bir iş geliştirme platformu olduğunu ve 2013 yılından beri düzenli olarak katılım sağladıklarını ifade ederek oldukça verimli bir fuarı geride bıraktıklarını kaydetti.

"EYLÜLDE AUTOMECHANİKA FRANKFURT'A DA KATILACAĞIZ"

Tezer, "Pandeminin ardından ilk kez bu kadar geniş kapsamlı ve yoğun katılımcılı gerçekleşen fuar, ulusal ve uluslararası otomotiv yan sanayi endüstrisini bir araya getirmesi açısından özellikle katılımcılara önümüzdeki dönem için büyük fayda sağlayacaktır. Hem Türkiye’den hem de farklı ülkelerden birçok katılımcı ile görüşmeler gerçekleştirme fırsatı bulduk, yeni siparişler aldık. Fuarın bizim açımızdan oldukça verimli geçtiğini söyleyebiliriz. Gerçekleştirdiğimiz görüşmelerin yakın zamanda geri dönüşleri olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

BEYAZ EŞYA ÜRETİCİLERİNE MİLLİ ÇİP BEYAZ EŞYA ÜRETİCİLERİNE MİLLİ ÇİP

Tülin Tezer, eylül ayında Automechanika Frankfurt’a da katılacaklarını sözlerine ekledi.