Aydın merkezli OKT Trailer ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi arasında üniversite- sanayi iş birliği kapsamında, üniversite öğrencilerinin eğitim ve istihdamına yönelik bir protokol imzalandı.

MEZUNLAR, İŞ HAYATI İLE OKT'DE TANIŞACAK

Taşıma çözümlerinin yanı sıra treyler sektöründe faaliyet gösteren şirket ile Adnan Menderes Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilecek Koçarlı Meslek Yüksekokulu (MYO) Üretimde Kalite Kontrol Programı öğrencilerinin eğitim ve istihdamının gerçekleşmesini sağlayacak projeyle Aydın’da bir ilke imza atıldı.

Söz konusu iş birliğine dair protokol, OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş ile Üniversite Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir ve Koçarlı MYO Müdürü Doç. Dr. Onur Yılmaz tarafından imzalandı.

Protokol ile Koçarlı MYO Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Üretimde Kalite Kontrol Programı öğrencilerini iş hayatına hazırlamak ve mezun olduktan sonra OKT Trailer ’da istihdamlarını sağlamak amacıyla pratik eğitim, uygulama becerisi ve katma değer üretebilecekleri yetkinliklerin kazandırılması amaçlanıyor. 

"MESLEĞİNDE UZMAN BİREYLER YETİŞTİRMEYİ AMAÇLADIK"

İmza töreninde konuşan OKT Trailer Genel Müdürü Maraş, firma olarak üniversite-sanayi iş birliğine verdikleri önemi vurgulayarak, “Şehrimizin değeri olan üniversitemize ve bölge sanayisine katkı sağlamaktan, sanayinin en büyük ihtiyacı olan mesleğinde uzman çalışan ihtiyacının karşılanması için destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Teorik eğitim gören öğrencilerimizin pratik eğitim ile desteklenip iş tecrübesi edinerek mesleğinde uzmanlaşmış bireyler yetiştirmeyi, firmamıza ve ülkemize katkı sağlamayı kendimize amaç edindik." ifadelerini kullandı. 

"MAKİNA VE METAL SANAYİ EĞİTİM PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

Söz konusu projenin yanı sıra makina ve metal sanayine örnek olacak yeni eğitim projelerinin olduğunu ve yakın zamanda hayata geçireceklerini kaydeden Maraş, Koçarlı MYO Makine ve Metal Teknolojileri Bölümü Üretimde Kalite Kontrol Programına yakın zamanda kurulması planlanan Mekanik Test Laboratuvarının projesi için şirket olarak her türlü desteği vereceklerini de sözlerine ekledi.

"MEZUN OLMADAN TERCİH EDİLMELERİ GURUR VERİCİ"

Söz konusu iş birliklerinin kilit önem taşıdığına dikkat çeken Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aldemir ise, şöyle konuştu:

“Öğrencilerimizin çalışma süresi boyunca OKT içerisindeki tüm sosyal haklardan yararlanması ve ücret desteğinin yanı sıra, mezun olduktan sonra tam zamanlı olarak istihdam edilmesi, çok önemli bir fırsat. Öğrencilerimizin mezun olmadan tercih edilmeleri de bizler için gurur verici. Firmaya desteklerinden dolayı teşekkür ederim.”