İşleme uzmanı Walter, ünlü EcoVadis sürdürülebilirlik derecelendirmesi 2021'de altın madalya kazandı.

TÜM FİRMALAR İÇİNDE İLK YÜZDE 6'DA 

Bir yıl önce şirket gümüş seviyesinde derecelendirilmişti. Bu, Walter'in 2021'de sektördeki şirketler içinde ilk yüzde 1'in arasında ve EcoVadis tarafından dünya çapında derecelendirilen tüm şirketler içinde ilk yüzde 6'da olduğu anlamına geliyor.

Dünyanın en büyük kurumsal sürdürülebilirlik derecelendirme kuruluşu olan EcoVadis, 75 binden fazla şirket halihazırda kurum tarafından düzenli olarak değerlendirilmektedir.

POLAT MAKİNA’DAN 1 MİLYON EURO’YU AŞKIN YATIRIM POLAT MAKİNA’DAN 1 MİLYON EURO’YU AŞKIN YATIRIM

"NEREDE DURDUĞUMUZU GÖSTEREN ÖNEMLİ BİR ÖLÇÜT"

Konu ile ilgili görüşlerini paylaşan Walter Kalite ve Risk Yönetimi Başkanı Gerhard Schüßler, "EcoVadis'in derecelendirmesi, biz ve müşterilerimiz için sürdürülebilirlik alanında bir şirket olarak nerede durduğumuzu gösteren önemli bir ölçüttür. Kendi sektörümüzde ve aynı zamanda değerlendirmeye giren tüm şirketler arasında üst sıralara sıçramış olmamız bizim için gerçek bir teşviktir. Uzun yıllardır sürdürülebilirliğe kendimizi adadık ve geçen yıl yine önemli ölçüde gelişmeyi başardık" şeklinde konuştu.

HEDEF, CO2 EMİSYONLARINI İNDİRMEK VE GERİ DÖNÜŞTÜRÜLMÜŞ MALZEME KULLANMAK

Walter için EcoVadis derecelendirmesine katılım, kendi sürdürülebilirlik stratejisinde önemli bir faktör. Şirket, 2030 yılına kadar tüm alanlarda CO2 emisyonlarını yarıya indirmeyi hedefliyor; ürünler ve ambalajlar yüzde 90'a kadar geri dönüştürülmüş malzemeden yapılacak.

Firma, "Çevre" ve "Emek ve İnsan Hakları" kategorilerinde de olağanüstü dereceler elde etti. Burada Walter, "özel makina imalatı" sektöründe ilk yüzde 1 ila 6 arasında yer alıyor. "Sürdürülebilir Tedarik" kategorisinde Walter, bir önceki derecelendirmeye göre kendi puanını yüzde 20 artırmayı başardı.