Fiber optik kablolar, iletişimi  çok  daha hızlı bir biçimde gerçekleştiriyor aynı zamanda sinyal gücü  ve  kalitesindeki  kayıpları da en alt düzeye indirerek  iletişim güvenliğini artırıyor.  Mesela rezonatör  sistemleri yenilenebilir yapıdadır, 2 Kw satın alınan bir makina istenildiğinde 4 Kw’a çıkarılabilir. Mükemmel kalite ve kesim elde etmede kullanılan fiber lazerlerde ışın iletimi fiber optik kablolar ile sağlanıyor. Bu makinaların en önemli özelliği ise düşük enerji sarfiyatıdır.

AMADA’NIN YENİ ÜRÜNÜ ENSIS

3kW, 6kW ve 9kW fiber lazer güç ünitelerine sahip ENSIS-AJ serisi makinalar sayesinde üretim kapasiteleri artırılabilir. AMADA’nın 6kW ve 9kW makinaları Otomatik Kolimasyon sistemi ile rakipsiz ışın kontrolü sağlıyor. Amada'nın değişken ışın kontrolu sayesinde yüksek hızlı delme, kesme ve kalın malzeme çalışmalarında minimum koniklik sunuluyor.Tek lens ile kesim özelliği sayesinde, geniş kalınlıktaki ürün yelpazesinin, kesim ön hazırlık süresi azalıyor, böylelikle potansiyel hatalar ortadan kalkıyor, yüksek verimlilik ve bu sayede yüksek karlılık sağlanmış oluyor.

 Ayrıca geniş kapasiteli Otomatik Meme Değiştirme fonksiyonu ve son teknoloji dokunmaktik  AMNC 3i Numerik Kontrol ile makina program ön hazırlık zamanı minimuma iniyor.