Robot opsiyonlu elektrikli abkant pres AD-ES 1240’ta hidrolik kalıp tutucuları ve servo motorlu arka dayama sistemi mevcut. Bilgisayar ortamında oluşturulan çizim, DBEND 3D CAD/CAM importing&similation programına gönderiliyor. CNC’de bükülecek parçaların açınımı, arka dayama pozisyonları, bükme sıraları, bükme açıları için gerekli strok ve kalıplar ile bükülecek parçanın uyumluluğu, malzeme bilgileri tanımlanmak şartı ile kontrol ünitesi tarafından otomatik olarak yapılıyor. Ayrıca büküm esnasında herhangi bir çarpma olup olmadığı ve kontrol ünitesinin tipine göre bükümleri üçboyutlu olarak izleyebilme imkanı da var.
Operasyona başladıktan sonra Yaskawa robotlardaki vakum parça yakalama işlemiyle Festo gripperlar işleyerek, sac parçayı merkezleme işlemine alıyor. Vakum tutucu ile gripperlar arası geçiş sağlandıktan sonra robot ile hızlı ve hassas büküm işlemi gerçekleşiyor. Durmazlar’ın abkant presinde otomatik büküm işlemi sonrasında tahliye işlemi sağlanıyor.

YÜKSEK HASSASİYETLİ BÜKÜM İMKANI

Durma AD-ES CNC abkant pres serisi 1250 mm tabla genişliğinden başlayarak 2500 tabla genişliğine kadar üretime imkan sağlıyor. Makina gövdesi kaynaklı yapılıp gerilim giderme ve uygun işleme teknolojileri ile tüm atıklıklar önleniyor. Çift kasnak-kayış sistemi, hassas vidalı mil ve somun bağlantısı, yüksek tork dayanımlı rulman yataklama silindiri ile yüksek hassasiyetli büküm sonuçları sağlıyor.

ROBOTİK SİSTEM UYGULAMALARI

12 kg Japon Yaskawa motoman GP12 robot ile hızlı kurulum, kolay ayar, kolay bakım ve verimli büküm prosesi için AD-ES serisi elektrikli abkant presler Endüstri 4.0’a adapte olarak hizmet verebiliyor.

KLASİK ABKANT PRESLERE GÖRE AVANTAJLAR

Drive Sistem Grubu Ekipmanları:
Servo motor
Büyük-küçük kasnak
Triger kayışı
Mekanik rulman silindiri
Ballscrew ve somunu

Ekipman Avantajları: 
Daha sade tahrik grubu
Daha az komponent
Kolay ve hızlı montaj
kolay ve hızlı bakım
Hidrolik yağ gerektirmeyen tahrik sistemi.