Robot eksenlerinden alınan bilgiler ile temaslı ya da temassız ölçüm ucunun konumunu hesaplayarak ürünler üzerinden ölçü almakta ve bunları raporluyor. CMR, Metrolog X4 i-Robot altyapısını da kullanarak robotun tüm hareketlerini de ölçüm yazılımı içerisinden kumanda edilmesine olanak sağlıyor. Böylece robot yörüngesi, ölçme ve raporlama işlemleri tek bir yazılım ile gerçekleştiriliyor. Bu robotun bir koordinat ölçme makinası (CMM) kullanılmasına olanak sağlıyor.

ÜÇ BOYUTLU ÖLÇÜM LABORATUVARI
CMR, üretim hattını bir üç boyutlu ölçüm laboratuvarı haline getirir ve hat üstünde gerçek zamanlı kontrol sağlar. Hiçbir izleyici ya da kameraya ihtiyaç duymadan çalıştığı için yatırım maliyetlerini azaltır. İzleyici sistemin olmaması ölçüm alanının sınırlanmasını da engeller ve kör noktalar bulunmaz. Metrolog X4 yazılımı alt yapısı ile esnek, güvenilir ve Endüstri 4.0 anlayışına yatkın bir sistemdir. Metrolog X4 i-Robot ölçüm sistemi çok eksenli bir robotun ucuna bağlanan optik/lazer tarayıcı veya dokunmatik probdan oluşur. Robot, marka-model fark etmeksizin ve herhangi bir hassasiyet gereksinimi olmadan basit bir tutucu olarak çalışır. 

FABRİKA İHTİYAÇLARINA ÇÖZÜM
AZE Otomasyon, fabrikaların ihtiyaçları doğrultusunda yenilikçi teknolojiler ile gelişime katkı sağlayan, satış ve satış sonrası hizmetleri yeterliliği tanımlanmış iş gücü ile yerine getiren bir yapının yanı sıra Tuzla Uygulama Merkezi’nde kurulu ekipmanları ile sektörün ölçüm ve raporlama ihtiyaçlarında da destek sağlamaktadır.

ÖZELLİKLER
•Ölçüm hassasiyeti, robot pozisyonlama hassasiyetinden tamamen bağımsızdır.
•Robot hareketleri ile ölçüm işlemi senkronize ilerler.
•Robot yörüngesi/hareketleri Metrolog X4 üzerinden kontrol edilir.