Dünya genelinde otomatik olarak büküm yapan CNC silindir makinalarında dahi, büküm sonuçlarını almak ve gerekli düzeltme faktörünü girmek için operatör desteğine ihtiyaç duyulur. Geliştirilen DRM ölçüm sistemi ile bu sonuçlar otomatik hesaplanır, büküm algoritmasında işlenerek kontrolcüye iletilir. Kontrolcü içerisine alınan ölçüm değeri sayesinde makina, düzeltme faktörlerini otomatik olarak parça programına işler. 

DRM sistemi olmayan makinalarda bükülen parça operatör tarafından her defasında manuel olarak, bir mastar yardımı ile ölçülür. DRM ile bükülen parçanın sonuçları ise makina ekranında gösterilmektedir. Bu sayede operatörün manuel ölçüm yapmasına ihtiyaç kalmamıştır. Bu da makina kullanımı açısından operatöre büyük kolaylık sağlamaktadır. 

Uzay mekiklerinin imalatında, havacılık sektörlerinde, enerji sektöründe, rüzgar kuleleri yapımında, gemicilikte, endüstride kullanılan bütün tank çeşitlerinde, inşaat sektöründe, savunma sanayisinde “silindir bükme makinaları” temel yapı taşıdır. DRM bu sektörlerde edinilen 20 yılı aşkın DURMA tecrübesine dayanılarak, iş verimliliğini artırmak, zaman kazanmak ve malzeme kayıplarını önlemek adına iki yıllık çalışma sonrası geliştirilen bir Ar-GE projesidir. 

Bu özellikleri ile birlikte DRM müşterilerimizin büküm proseslerini daha da verimli kılabilmek için DURMA mühendisleri tarafından geliştirilmeye devam ediliyor. 

European Patent*    
Dünyada ilk defa geliştirilen bu ürünün Durmazlar Makine Sanayi ve Ticaret Anonim şirketi tarafından patenti alınmıştır.

DRM*
DURMA Radius Measurement 


Durma Silindir Bükme Makinaları Ayrıntılı bilgi için