Yaptığı ihracatla dünya klasmanında tanınır bir marka haline gelen Erba Makina, WIN Eurasi’da bu sene birbirinden çeşitli yüzey işleme makinaları sergiliyor. “WIN Eurasia’da iki fazın bir araya gelmesi, sektöre de iyi bir sinerji kattı.” diyen Erba Makina Firma Ortağı Ahmet Özcan ile bir araya geldik. WIN Eurasia’dan bu sene memnun kaldıklarını ifade eden Özcan “Türkiye’nin gidişatına rağmen böylesine büyük bir katılımı ve ziyaretçilerin yoğunluğunu beklemiyorduk. Hem yurt içi hem de yurt dışından geniş kapsamlı bir ziyaretçi profili var.” dedi.

“KONSEPT, KÜÇÜK MODEL SERİMİZİ SERGİLİYORUZ”

Fuar boyunca sergiledikleri makinalar hakkında bilgi aldığımız Ahmet Özcan “Bu fuarda özellikle hedef bir sektörümüz için konsept, küçük model bir seri sergiliyoruz. Bu makinaları getirmeyi tercih ettik. Algı olarak da daha küçük makinalarla, daha fazla alan üzerine ürünlerimizi sergiliyoruz. Erba Makina’nın müşteri çeşitliliği çok fazla olduğu için ürün gamı da çeşitlilik gösteriyor. Dolayısıyla standımızda da herkes ihtiyacı olan makinaları görebilsin diye çeşitliliğe gittik.” dedi.

“TÜRKİYE’DE YALNIZCA BİZ ÜRETİYORUZ”

WIN Euarsia’da ayrıca yeni ürünleri Drug Finishing makinasını da sergilediklerini ifade eden Ahmet Özcan söz konusu makina hakkında açıklamada bulundu: “Drug Finishing adıyla piyasada tanınan bu yüzey işleme makinamızda, her parça tek tek bağlanıyor. Bağlanan parçalar sistem içerisinde sürtünme yaparak deformasyonsuz bir aşındırma ve parlama sağlıyor. Bu makinanın Türkiye’de üretimi yoktu ancak biz bu makinayı iki yıldır üretiyoruz. Parçanın şeklinden kaynaklanan yapı dolayısıyla makinanın içine direkt atılmıyor. Tek tek kafalara bağlanıyor. Çok ince bir yüzey işlem malzemesinin içerisinde, birbirine temas olmadan işlem yapabildiğimiz için kusursuz bir yüzey elde edebiliyoruz. Otomotiv, silah sanayi, medikal, kuyumculuk gibi sektörler bu ürüne ihtiyaç duyuyor. Normal, sıradan parçalar için biraz pahalı bir işlem olan bu makinada daha çok yükte hafif, pahada ağır olan ürünlerin üretiminde ve kusursuzluğa ihtiyacı olan sektörler talep gösteriyor.” 

“BÜYÜMEMİZ SÜRÜYOR”

Erba Makina’nın 2018 yılını yüzde 10 büyüme ile kapattığını açıklayan Ahmet Özcan’a son olarak 2019 hedeflerini sorduk: “Biz firma olarak 2018’de yüzde 10 büyüme gerçekleştirdik. Yer sorunumuzu çözmeye çalışıyoruz. İhracatçı bir firmayız ve dünya çapında da tanınır bir marka olduk. Bu nedenle üretim şartlarımızı biraz daha iyileştirebileceğimiz bir yapılanmaya gitmeyi hedefliyoruz.”