Kesici takım alanında müşterilerine geniş bir yelpazede çözümler sunan Dormer Pramet, Çekya'da konumlanan Šumperk Üretim Tesisi'ne yeni bir yatırım gerçekleştirecek. 

2023 YILINDA TAMAMLANACAK

Delik açma, frezeleme, tornalama ve diş açma alanlarında ürünler üreten firmanın 4 bin 500 metrekarelik ilave yatırımla genişletecek. Yeni bina, iki katlı bir alan ve eklentiler ile üretimi büyük ölçüde artıracak ve yükseltme için alan sağlayacak ekleri içerecek. Yeni binanın 2023 yılında tamamlanması planlanıyor.

Yeni yatırım, aynı zamanda fabrika sahasındaki mevcut üretim ekipmanlarının geliştirilmesine de imkan sağlayacak. Yatırım haberi, 1951 yılından beri kesici takım üreten Dormer Pramet Değiştirilebilir Uçlar Üretim Birimi'nin 70. yıl dönümüne denk geldi.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE ODAKLANDI

Otomasyon ve robotizasyondaki yenilikler, gelecekteki talepleri karşılamak için geliştirme kapsamında planlanıyor. Otomasyonun kullanılması, endekslenebilir üretimle ilgili süreçleri kolaylaştırmaya ve tesis genelinde üretimi artırmaya destek verecek.

Çevreyi göz önünde bulundurarak Šumperk Fabrikası'nın sürdürülebilirliğini de geliştiren firma, bu kapsamda 2030 yılına kadar küresel olarak CO2 emisyonlarını yüzde 50 azaltmak ve üretiminden yüzde 90 geri dönüştürülebilirlik elde etmeyi hedefliyor.

Yeni bina, güneş enerjisinden faydalanmak ve karbon emisyonlarını azaltmak için çatıya kurulan fotovoltaik panelleri kullanacak. Geri dönüştürülebilir malzemelerin geri kazanılmasını artırmak için ise iyileştirilmiş sıralama da dahil olmak üzere, atık yönetim kapasitesinin artırılması amacıyla ilave planlar bulunuyor.

70. YILINDA TESİSİNİN KAPILARINI SANAL TUR İLE AÇIYOR

Öte yandan firma, 70. yıldönümü dolayısıyla ziyaretçilerine Šumperk tesisini sanal tur ile gezme fırsatı sunuyor.

İnteraktif araç aracılığıyla, değiştirilebilir kesici uç imalatında yer alan üretim, paketleme ve Ar-Ge'nin çeşitli aşamaları görülebiliyor: https://dpsumperk.site

YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK YENİ ÜRETİM TESİSİYLE KAPASİTESİ YÜZDE 100 ARTACAK